Kurs merkezlerinde ders zili çaldı | Güney Gazetesi Mersin

Kurs merkezlerinde ders zili çaldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretim Destekleme Kurs Merkezleri’nde ders zili çaldı. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı, bu eğitim-öğretim yılında da sürdürmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri ile öğrenciler derslere motivasyonları ve enerjileri yüksek bir şekilde giriyor.

Kurs merkezlerinde ders zili çaldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere hayallerine giden yolda rehber ve ışık olmayı devam ettiriyor. Başarı oranını her yıl artıran Mersin Büyükşehir’in Kurs Merkezleri, bu sene de verdiği çağdaş ve vizyonel eğitimle öğrencilerin sınav süreçlerinde yanlarında olarak, başarıya giden yolda onlara rehberlik edecek.

Hayallerindeki üniversiteleri ve bölümleri kazanmak için YKS’ye hazırlanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir sayesinde ücretsiz ve nitelikli eğitime ulaşarak geleceğe güvenle bakıyor.  Bu yılki YKS’de yakalanan başarı oranının kendilerine bir rehber olduğundan söz eden öğrenciler, Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nde verilen kaliteli eğitim ile istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmenin de hayalini kuruyor ve hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir, profesyonel eğitim ve öğretim kadrosu ile gençlerin geleceğe umutlu bakmasını sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Halkkent Şubesi’nde rehberlik öğretmeni olarak görev yapan Gamze Özdemir, “10 YKS Kurs Merkezimizde 26 Ağustos tarihi itibariyle yeni eğitim ve öğretim yılımız başlamıştır. Yapılan seviye tespit sınavı ile beraber seviye sınıflarımızı oluşturup, derslerimiz anlatılmaya başlandı. Rehberlik servisi olarak da öğrencilerimize yönelik oryantasyon çalışmaları ve YKS hakkında bilgilendirmeler yapılmakta. Başarımız her geçen yıl daha da artmakta ve artacağına da inanmaktayız. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin yanında her zaman olacağız. Güzel bir yıl geçirmeyi diliyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLER KURS MERKEZLERİ’NDE VERİLEN EĞİTİMDEN MEMNUN

 

Öğrencilerden Ömer Toprak, öğretmenlerinden memnun olduğundan söz ederek, Kurs Merkezi’nde verilen eğitimin kalitesinden söz etti. Toprak, “Tempo güzel ve hocalarımızdan memnunuz. Sınıf ortamımız iyi. Kurs Merkezimiz zaten iyi. Sağlanan olanaklar da güzel ve bu şekilde yolunuza devam edeceğiz” diye konuştu. Kurs Merkezi’ndeki artan başarı oranlarının öğrenciler açısından cezbedici olduğunu vurgulayan Toprak, “Belediye’nin Kurs Merkezleri gittikçe ünleniyor. Bu da bana bir yol gösterici oldu. Bu şekilde ben de başvurumu yaptım. Belediye’nin paylaştığı istatistiklerde de belli oluyor, başarı oranı gittikçe katlanarak büyüyor. Bu sene de en önemli bölümlerden olan tıp, mühendislik alanlarında gerçekten güzel dereceler var. Bunlar da bizi motive ediyor ve buraya daha ılımlı olarak bakıyoruz. Ben de tıp istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Işıl Sökemen ise, “Kurs Merkezleri’nden çok memnunuz. Birebir etüt olanaklarımız var ve onun dışında da burada dersler çok güzel bir şekilde ilerliyor. Aşağıda okuma salonumuz var. Erkenden gelip orada ders çalışıp, sonrasında derslerimize de girebiliyoruz. Bizim için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum” diye belirtti. Büyükşehir’in Kurs Merkezi’ni arkadaşlarından duyduğunu ve o şekilde başvuru yaptığını anlatan Sökemen, “Ücretsiz olduğu için hem kendimize ayıracağımız kişisel paramız artıyor. Onun dışında o parayı daha fazla kaynaklara da harcayabiliyoruz. Bu yüzden bence olanakları çok iyi. Ücretsiz olması çok iyi. Dışarıdaki dershanelerden pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Gayet güzel derslerimizi işliyoruz, sorularımızı çözüyoruz, etütlere kalabiliyoruz. İsteyen öğrenciler için gayet güzel bir olanak olduğunu düşünüyorum” dedi ve sağlık alanında bir bölümü hedeflediğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)