Mersin, tarihin ve kültürün izini sürüyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin, tarihin ve kültürün izini sürüyor

‘Kültürün İzinde Mersin’ projesi kapsamında, lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerle bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerle birlikte Akdeniz ilçesinde yer alan tarihî ve kültürel mekânlar, doğal sit alanları, ören yerleri ve Parmakkurdu köyü ziyaret edildi.

Mersin, tarihin ve kültürün izini sürüyor


Öğrenciler öncelikle Akdeniz ilçemizde bulunan Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Daha sonra ilçede yer alan tarihî evlerin yapıları incelendi. Öğrenciler tarihî evlerin olduğu sokakta geleneksel çocuk oyunları oynadı. Gezi kapsamında Mustafa Erim Kent Müzesi ziyaret edildi Daha sonra Parmakkurdu köyüne geçen öğrenciler, köyde yer alan bir mandırada büyük ve küçükbaş hayvancılık ile ilgili bilgilendirme ve süt sağım etkinliğine katıldı. Parmakkurdu köyünde yaşayan kadınlar tarafından İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve öğrencilere kilim dokuma kasnağında kilim dokuma sanatının incelikleri gösterildi.

Etkinliğin sonunda köy halkı ve öğrencilerle müzik dinleyip sohbet eden Fazilet Durmuş, “Öncelikle bizi köylerinde misafir eden Parmakkurdu köyü sakinlerine misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Parmakkurdu'nun güzel yürekli insanları bizlere Yörük Kültürü'nün en önemli parçalarından hayvancılık ve dokumacılık hakkında çok değerli bilgiler verdiler. Sevgili evlatlarım, geleceğimizin mimarı göz aydınlığı gençlerimiz, nasıl ki temel olmadan duvar inşa edilemezse gelecek de mazi olmadan inşa edilemez. Bu yüzden her zaman "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" anlayışıyla her alanda zamanın ruhunu aşan bir nesil arzu ediyoruz. Bunu başaracağınızdan asla şüphe duymuyorum” dedi. (Haber Merkezi)