Erdemli’de binlerce öğrenci yüzme öğrendi | Güney Gazetesi Mersin

Erdemli’de binlerce öğrenci yüzme öğrendi

Erdemli’de binlerce öğrenci yüzme öğrendi


Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına çocuklar akın etti, iki ay süren eğitim sonrası sertifikalarını aldı.

Sıfır rakımından Toroslar’ın zirvesine sporun her dalında eğitim veren Erdemli Belediyesi yaz spor kursları kapsamda 6-15 yaş aralığında 1000 çocuğa yüzme kursu verdi. Yüzme öğrenmek isteyen çocuklar yaşlarına göre gruplar halinde eğitimlere alındı. Alanında uzman eğitmenler tarafından kendilerine verilen yüzme derslerini başarıyla geçip yüzme öğrenen çocuklara sertifikalarını Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara verdi.

Yıl boyu sporun her dalında öğrencilere ücretsiz eğitim verdiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Bugün yüzme kursumuzun katılım sertifikasını düzenliyoruz. Yaz döneminde yaklaşık binin üzerinde öğrencimize yüzme eğitimi verdik. Çok şükür bugün de son gündeyiz. Tabi sadece yaz okullarında değil kış okullarında devam etmekte. 13 farklı branşta 6 binden fazla öğrencimize eğitimlerimiz devam edecek. Hep şunu söylüyorum, çocuklarımızın yüzündeki gülümseme her şeye bedel. Onların enerjisiyle biz de enerji buluyoruz. Bugün de katılım sertifikasını düzenleyeceğiz. Onlarla bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Hayatın her anında sporun her dalında Erdemli Belediyesi öğrencilerimizle iç içe birlikte” diye konuştu.

Kursa gelmeden önce çok yüzme bilmediğini ifade eden Nazlı Kaya, şunları söyledi: “Yüzmeyi burada öğrendim ve eğlendim. Başkanımız Mustafa Kara’ya teşekkür ederim.”

Yüzmeyi öğrendiği için çok mutlu olduğunu Alp Yavuz ise “ Yazın burada Başkanımız sayesinde yüzmeyi öğrendik. Kesinlikle çok eğlenceli, ilk gün ve son gün güzeldi” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)