Borsa’dan Kalkınma Kooperatifine ziyaret | Güney Gazetesi Mersin

Borsa’dan Kalkınma Kooperatifine ziyaret

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Sınırlı Sorumlu Hacıhamzalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Rüzgâr ile Sınırlı Sorumlu Tarsus Eshabı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keven’i ziyaret ederek küçük üreticilerin emeğine sahip çıkılması ve aile işletmelerinin güçlendirilmesiyle ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Borsa’dan Kalkınma Kooperatifine ziyaret


Tarımı uzun üretim dönemi ve kısa tüketim süreleriyle tanımlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Üretim kararı aldıktan sonra koşullar değişse dahi alternatifi olmayan bir sektördür, tarım. Diğer sektörler bu konuda daha esnektir ve değişen koşullara hızlıca uyum sağlarlar. Tarımda ise hasat zamanı geldiğinde ürünü hemen toplamak ve değerlendirmek zorundasınız. Koşullardaki sık değişiklikler veya artan istikrarsızlık, tarım sektörünü doğrudan ve şiddetli şekilde etkiler. Bu durum tüm dünyada benzer şekildedir, ancak bizim ülkemizdeki etkisi çok daha yıkıcıdır. Bu nedenle etkin işleyen piyasa koşullarına acil ihtiyacımız var” dedi.

Sınırlı Sorumlu Hacıhamzalı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özer, ötürü memnuniyetini dile getirerek kooperatifçilikte yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

 

“TAM HİBELİ GES İSTİYORUZ”

 

Maliyetlerin arttığına değinen Özer, “Canlı hayvan yemine gelen zamlar, çiğ sütün fiyatını kurtarmıyor. Özellikle üretimde kullandığımız elektrik çok pahalı, Borsa olarak küçük üreticilerin emeğinin daha değerlenmesi için elektrik maliyetimizi azaltacak GES sisteminin kooperatiflerimize tam hibeli yapılması konusunda faaliyet başlatmasını istiyoruz” dedi.

Sınırlı Sorumlu Tarsus Eshabı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keven’e gerçekleşen ziyarette ise yeni sezon zeytin ve zeytin yağı konuşuldu

 

“COĞRAFİ İŞARETLİ TARSUS SARIULAK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Zeytin yetiştiricileri ve bütün üreticilerinin yanında olduğunu ifade eden Keven, “Çiftçimizin canla başla emekle ürettikleri ürünleri değerlendirme konusunda Kooperatif olarak üreticilerimizin her daim yanındayız. Borsamızın bin bir emekle coğrafi işaretini aldığı Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytin ve Zeytinyağımıza sahip çıkmalıyız. Üreticimiz, sarıulak zeytininden kazanmalı ki üretimine devam edebilmeli, aile işletmelerimiz güçlenebilmeli. Bu konuda Borsamızın yapacağı çalışmalarda biz her zaman varız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)