Toroslar zabıtasından, kırtasiyecilere sıkı denetim | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar zabıtasından, kırtasiyecilere sıkı denetim

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 9 Eylül’de başlayacak 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi öncesi ilçedeki kırtasiyelerde denetim gerçekleştirdi.

Toroslar zabıtasından, kırtasiyecilere sıkı denetim


Yapılan denetimlerde satılan okul malzemelerinin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belgeli ve yaş ortalamalarına uygun olup olmadığı kontrol edilirken, raf ve kasa fiyatlarının uyumluluğu da denetlendi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, halkın, huzuru ve güvenliği için bu denetimlerin devam edeceğinin bilgisini vererek, merdiven altı üretim yapan ve sağlıksız kırtasiye malzemeleri satan işletmelere asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Yıldız, “Okullar, Pazartesi günü açılıyor. Kırtasiye alışverişleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Zabıta ekiplerimiz, bu kapsamda okul sezonuyla beraber kırtasiye malzemeleri satışı yapan işletmeleri de sıkı bir şekilde takibe aldı. Çocuklarımızın, sağlığına zarar verebilecek ürünlerin satışına asla müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızdan isteğimiz, kırtasiye malzemelerini alırken mutlaka TSE belgesine ve öğrenci yaş grubuna uygunluğuna dikkat etmeleridir” dedi.

Yeni dönemde öğrenci ve öğretmenlere başarı ve kolaylıklar dileyen Başkan Yıldız, “Çocuklarımız, uzun bir aradan sonra okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacak. Yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)