KARADUVAR HALKININ HEYECANLA BEKLEDİĞİ FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ | Güney Gazetesi Mersin

KARADUVAR HALKININ HEYECANLA BEKLEDİĞİ FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KARADUVAR HALKININ HEYECANLA BEKLEDİĞİ FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Her yıl Karaduvar halkının ve çocuklarının heyecanla beklediği ‘Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’nin 17.si yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve sponsorların destekleriyle, Karaduvar Mahallesi’nde muhtarlık alanında düzenlenen festivalin içeriğinde oyunlar, danslar ve konserler vardı. Sabahın erken saatlerinde yoga ve deniz etkinliği ile başlayan festival, kortej yürüyüşü ile devam etti.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun keyifli müziklerle yer aldığı kortej sonrası çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuk etkinlikleri kapsamında tiyatro, dans etkinlikleri kapsamında ise K-Pop gösterilerinin olduğu festivalde, farklı aktivite stantları da yer aldı. Çocukların ve gençlerin aylar öncesinden hazırlıklarına başladığı festivalde, hem Karaduvar halkı hem de katılımcılar eğlenceli saatler yaşadı. Gün boyu süren festivalde Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alana kurdukları farklı platformlarla vatandaşları birbirinden farklı etkinliklerle buluşturdu.

 

GÜNDÜZÜ AYRI AKŞAMI AYRI GÜZEL FESTİVAL

 

Gündüz saatlerinde alanı dolduran çocuklara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, farklı farklı aktiviteler hazırlandı. Yüz boyama, çocuk dans aktivitesi ve şişme oyun parkları etkinliklerinin yer aldığı festivalde pamuk şeker ve patlamış mısır gibi ikramlıklar da dağıtıldı. Alanda kurulan kompost ve sıfır atık stantları da çocukların nasıl kompost yapabileceklerini öğretirken, ekim-dikim atölyesinde çocuklar, elleriyle çiçek dikti. Sportif faaliyetler kapsamında ise alana kurulan parkurlarda çocuklara spor yaptırıldı.

 

Gençlerin akşam akın ettiği ve ‘Olduğu Gibi’ ile ‘5 Dakikaya Oradayım’ müzik gruplarının konser verdiği festivalde, MBB Türk Müziği Topluluğu da sahne aldı.

 

“BAYRAK YARIŞI GİBİ BİR FESTİVAL”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli ve Karaduvar Kültür Sanat Spor ve Eğitim Derneği Başkanı Vahide Dengiz, 3 aydır bu festival için hazırlandıklarını ifade ederek, “Sabahın ilk saatlerinde yoga ve denize giriş ile başladık. Saat 6 gibi halkı selamladık. Sahnede çocuk etkinlikleri ve müzik gruplarının performansları sahnelendi” dedi. Festivalin geleneksel olmasının önemine vurgu yapan Dengiz, “Bu festivalde ben çocuk olarak başladım. Sonra öğretmenlik yaptım. Şimdi öğrencilerim öğretmenlik yapıyor. Bayrak yarışı gibi bir festival” ifadelerini kullandı.

 

“FESTİVAL HER YIL DAHA DA GÜZEL OLUYOR”

 

Festivale katılan Zerrin Yıldırım, kızının dans gösterisi olduğunu ifade ederek, “Festival çok güzel geçiyor, eğleniyoruz. Kızım 2 aydır bu festivale hazırlanıyordu, dans etti. Hep beraber eğlendik, vakit geçirdik” dedi.

 

Vatandaşlardan Neslihan Sayar da “Festival güzel, her yıl daha da güzel oluyor. Arkadaşlarımla çok eğleniyoruz. Her yıl beraber geliyoruz” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL AKTİVİTELER VARDI”

 

Festivali başladığı andan itibaren takip eden Bilgin Yalçın, “Festival güzel geçiyor. Biz gündüz de geldik, çocuklar için güzel aktiviteler vardı. Çocuklar bayağı eğlendi. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Festival için arkadaşlarının çok emek harcadığını söyleyen Birgül Akar, “Çocuklarımızı güzel tiyatrolara hazırladılar. Memnunuz. Konserler güzel, gençlerimiz çok güzel çalıyorlar” diye belirtirken, festivale torunuyla gelen Necmettin Toksöz ise festival, “Çok güzel. Torunumla beraber eğleniyoruz.  Diğer torunum da sahneye çıktı. Memnunuz, devamını diliyoruz” cümleleriyle değerlendirdi.