“Devlet çocuklarını koruyabildiği kadar güçlüdür” | Güney Gazetesi Mersin

“Devlet çocuklarını koruyabildiği kadar güçlüdür”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedenini bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ı belediye meclisi toplantısının açılışında andı. Başkan Seçer, “Devlet çocuklarını koruyabildiği kadar, okullarına giden çocukların temel beslenme ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayabildiği kadar, kendi yetiştirdiği evlatlarını liyakatle, hak ettiği yerlere taşıyabildiği kadar, özellikle yetiştirdiği pırıl pırıl teğmenlerin vatana bağlılığını ve iyi niyetlerini görebildiği ve kendi evlatlarına güvenebildiği kadar güçlüdür” ifadelerini kullandı.

“Devlet çocuklarını koruyabildiği kadar güçlüdür”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclisinin eylül ayı olağan toplantısında başkanlık etti.

Seçer, toplantının açılışında Irak’ın kuzeyinde TSK tarafından yürütülen operasyon sırasında şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ı andı ve şehidin ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

 

“PIRIL PIRIL TEĞMENLERİN VATANA BAĞLILIĞINI GÖREBİLDİĞİ KADAR GÜÇLÜDÜR”

 

Son dönemlerde toplum vicdanını yaralayan olumsuz olaylara bir kez daha tanıklık edildiğine dikkat çeken Vahap Seçer, “8 yaşındaki kızımız Narin’e hepimiz çok üzüldük. Türkiye’de bu tür olayların, kadın ve çocuk cinayetlerinin son bulmasını temenni ediyoruz. Biz büyük bir devletiz. Bundan kimsenin bir şüphesi yok. Devlet çocuklarını koruyabildiği kadar, okullarına giden çocukların temel beslenme ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayabildiği kadar, vatandaşlarında güven ve adalet hissi yaratabildiği kadar, kendi yetiştirdiği evlatlarını liyakatle, hak ettiği yerlere taşıyabildiği kadar, özellikle yetiştirdiği pırıl pırıl teğmenlerin vatana bağlılığını ve iyi niyetlerini görebildiği ve kendi evlatlarına güvenebildiği kadar güçlüdür” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİMİN HER AŞAMASINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

İçinde bulunduğumuz haftanın İlköğretim Haftası olduğuna işaret eden Seçer, “Eğitim toplumumuzun temel taşlarından biridir. Eğitim sürecini desteklemek ve geliştirmek büyük bir sorumluluktur. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de her aşamada öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz ve daha güçlendirerek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl yaklaşık 37 bin öğrencimiz ilköğretime başlıyor. Bunların 19 bininin ilk çantasını içinde kırtasiye malzemeleriyle birlikte belediye olarak biz onlara hediye ettik. Yılda yaklaşık olarak 1.2 milyon paket okullarımızda süt dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı atıştırmalık dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Sadece çocukların karnının doyması değil, sağlıklı beslenmesi de önemli” dedi.

 

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 20 adet eğitim merkezi olduğunu, bu merkezlerde hem üniversitelere hem de liselere geçiş sınavları için ücretsiz kurs verildiğini belirten Seçer, “Geçen yıl 7200 öğrencimiz vardı. Bu yıl da kayıtlarımız bitti. 7500 kaydımız oldu.  Bu tür destekler yapalım da o vatandaşlarımız varsıl ailelerle eşit yurttaş olduğunu hissetsin. Eğitimde fırsat eşitliği yaratalım. Neden benim çocuğum bu takviyeyi, bu dersi alamıyor demesin. Benim devletim var desin.  Nihayetinde belediye de devletin bir kurumudur. Bizim kaynaklarımız vatandaşlarımızdan kesilen vergilerden geliyor. Gelir testine tabi tutmadan, bize müracaat eden her öğrencimize eğitim yardımı yapıyoruz. Bu yıl da devam edeceğiz. Bu eğitim yılında Mersinli öğrencilerimiz 2 yıllıklar 4 bin TL, 4 yıllıklar 10 bin TL, 5 yıllıklar 12 bin 500 TL, 6 yıllıklar 15 bin TL eğitim yardımı alacaklar” ifadelerini kullandı.

 

“BİLİM YOKSA REKABET EDEMEYİZ”

 

2019 yılında bir adet okuma salonu devraldıklarını, 5 yılda bu sayıyı 11’e çıkardıklarını ifade eden Vahap Seçer, yeni dönemde okuma salonlarının, yeni nesil kütüphanelerin ve kreşlerin sayısını artıracaklarını söyledi.

MERCAN Bilim Merkezini 10 ayda 94 bin öğrencinin gezdiğini vurgulayan Seçer, “Tarsus’ta Matematik Evi açacağız. Deneysel öğrenme merkezi olacak. Çocuklarımız matematiği öğrensin, bilimi öğrensin. Dünyada ülkelerle rekabet etmemizin yolu bilimden geçiyor. Bilim yoksa bırakın rekabet etmeyi yanlarından bile geçemeyiz” dedi.