“Narin cinayetinde sürecin takipçisi olacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Narin cinayetinde sürecin takipçisi olacağız”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Av. Sarıyıldız, Diyarbakır’da; 21 Ağustos’ta kaybolan ve günler sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sarıyıldız, son olayla ilgili soruşturma ve inceleme sürecinde yaşanan eksikliklere dikkat çekti.

“Narin cinayetinde sürecin takipçisi olacağız”


Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında söz alan Hoşyar Sarıyıldız; “Narin kızımızın katledildiği bu olayda yaşananlar, etkin bir soruşturma yürütülerek, ilgili şahısların en ağır cezalandırılmasını gerektiren çok vahim bir olaydır. Bizler, bunun takipçisi olacağız. Demokratik kamuoyu, insan hakları aktivistleri bu konunun takipçisi olacaklar. Ne yazık ki Narin kızımız, çocuk cinayetlerine dönük yaşadığımız ilk olay değil” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Daha önce de Ceylan Önkol, Nihat Kazanhan gibi çocuk cinayetlerini de maalesef gördük. Fakat bu cinayetlerin etkin bir şekilde ne yazık ki soruşturmalarının yapılamadığına da şahitlik ettik. Bizler, yine Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’ın da hemşerileriyiz. Bu tür olayların yaşanmamasına dikkat etmemiz gerektiğini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VALİLİK VE KAYMAKAMLIĞA ÇAĞRI

 

Mersin Valiliği ile Akdeniz Kaymakamlığı’nın, Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden okul idarecilerine ‘belediyelerden yardım almayın’ talimatı verdiğini söyleyen Eş Başkan Sarıyıldız; şöyle konuştu: “Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi kentten burada yaşıyor olursa olsun hepimiz Mersinliyiz ve tüm öğrencilerimizin sorunları hepimizin gündeminde. Okullarımızın yaşadığı teknik sıkıntılar hepimizin malumu. Bazı okulların inşaatları sıkıntılı, bazı okullarımızın boyası sıkıntılı, sınıfların teknik desteğe ihtiyacı var. Kütüphane ve kitap yardımlarıyla genç kardeşlerimizin yanında olmamız gerekirken, siyasi bir tavır olduğunu düşündüğümüz ‘belediyelerden destek almayın’ talimatını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Meclis vesilesiyle, Valiliğin ve İlçe kaymakamlığının bu tutumundan vazgeçmesini, ortak çalışmaya hazır olduğumuzu kaydetmek istiyorum.” (Haber Merkezi