Mecliste Narin isyanı | Güney Gazetesi Mersin

Mecliste Narin isyanı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ayşe Aydoğan, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin’in önce kaybolması ardından cansız bedeninin bulunması sürecinde kamuoyu vicdanını meşgul eden “suçlular korunuyor mu” endişesini meclis gündemine taşıdı.

Mecliste Narin isyanı


ABİDİN YAĞMUR

 

Meclis toplantısında söz alan Ayşe Aydoğan, “20 gün önce 20 haneli köyde bir kız çocuğumuz, Narinimiz kaybedildi. Kolluk kuvvetlerinin dağ-taş aramalarına rağmen 20 gün bulunamayan Narin, ne hikmetse köyün 1,5 km ötesinde derede çuval içerisinde öldürülmüş olarak bulundu. Bu süre içerisinde bulunamaması, katilleri korumak, delilleri yok etmek için mi uzatıldığı konusunda kamuoyunu ve bizleri endişelendirmektedir. Zira bölge milletvekilinin “Aile dostlarımızdır, tutuklanmaları aileyi rencide etmektedir” sözleri yine milletvekilinin “söylenecek şeyler var söylenemeyecek şeyler varcümleleri bizleri kaygılandırmaktadır ve soruşturmanın şeffaflığına gölge düşürmektedir” dedi.

 

“NARİN’E GELİNLİK DEĞİL, OKUL ÖNLÜĞÜ YAKIŞACAKTI”

 

Geçmiş yıllarda bazı kadın ve çocuk cinayetlerinin beraatle sonuçlandığına dikkat çeken Ayşe Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Maalesef ki devlet Aile dedikçe kadınlar öldürülüyor. Devlet aileyi koruyorum dedikçe çocuklar, özellikle kız çocukları öldürülüyor. Narinin cenazesinde tabutuna gelinlik örtülmesini kabul etmiyoruz. Narin bugün okula başlayacaktı, gelinlik değil, okul önlüğü yakışacaktı. Ne yazık ki, Narin okul yerine mezara konuldu. Narin’e ne olduğunu öğrenene kadar, arkasında hangi güçler varsa açığa çıkana kadar, katiller en ağır cezayı alana kadar, biz kadınlar davanın takipçisi olacağız. Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir. Kahrolsun çocuk ve kadın katilleri.”