CHP’li başkandan Mersin için adalet çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li başkandan Mersin için adalet çağrısı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Dünya Bankasının afet riski taşıyan 11 ilde itfaiye aracı filosunun güçlendirilmesinde kullanılmak üzere Türkiye’ye 1.5 milyar dolarlık fon ayırdığını, bu paranın İller Bankası koordinasyonuyla belediyelere dağıtılacağını belirterek “Benim İller Bankasından talebim, iktidara mensup belediye ya da iktidara mensup değil belediye ayrımı yapmadan ellerini şuraya koysunlar, adaletli karar versinler” dedi. 

CHP’li başkandan Mersin için adalet  çağrısı


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başlayan ve memurlukları asaleten onaylanan 100 itfaiye eri için yemin töreni düzenlendi.

ATA İtfaiye Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, itfaiye personelini mülakatla değil, liyakate dayalı sınavlar sonucunda aldıklarını kaydetti.

Seçer, “Türkiye bir hukuk devletidir. Her yurttaş eşit yurttaştır. Güvencesi anayasa ve yasalardır. Bir diğer güvence de ayrım gayrım yapmadan, adaletinden hiçbir şekilde şüphe duyulmayan, vatanını milletini seven, aklı fikri sadece millete hizmet etmek olan yöneticilerdir. İtfaiye yöneticisi arkadaşlarımız mülakatsız, liyakate dayalı alım yaptıklarını söylediler. Elbette öyle. Umut ediyorum, hükümet de seçim öncesi bir söz vermişti, mülakatı kaldıracağız demişlerdi. Bugüne kadar bir gelişme olmadı. Umut ediyoruz artık vatandaşlarımız bu endişeyi taşımaz. Siyasi görüşünden, kullandığı oyun renginden dolayı ayrımcılıkla karşı karşıya kalmaz. Bölgesinden, etnik yapısından, mezhebinden, meşrebinden dolayı bu ülkede ayrım olmaz. Hepimiz biriz.  Anadolu toprakları üzerinde yaşayan 86 milyon tek yüreğiz, biz tek bir milletiz. Birbirimize daha çok sarılacağız, vatanımızı, milletimizi seveceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Bilimi kendimize kılavuz edeceğiz” dedi.

 

"BENİM TALEBİM MERSİN HALKI ADINADIR"

 

Mersin’in resmi nüfusu ile fiili nüfusu arasında fark olduğunu, 400 bin sığınmacının kentte yaşadığını kaydeden Seçer, belediyenin itfaiye eri norm kadrosu belirlenirken bu ayrıntının da dikkate alınması çağrısında bulundu.

Şu an 125 araçla hizmet verdiklerini anlatan Seçer,  yüksek katlara müdahale kabiliyeti olan 3 yeni araç için yaklaşık 150 milyon liralık kredi taleplerini nisan ayında İller Bankasına ilettiklerini anlattı.

Seçer, “Farklı bankaların, kalkınma bankalarının fonları var. Bundan Türkiye de faydalanıyor. En son Dünya Bankası da 1.5 milyar dolarlık itfaiye aracı alımı için bir paket verdi Türkiye’ye. İller Bankası koordinasyonuna bıraktı. Yapılan araştırmalarda, yüksek afet, bunun için de yangın var, olasılığı görülen 11 il, bunun içerisinde Mersin var, burayla ilgili bazı çalışmalar başlatıldı. Mersin’le ilgili de çalışmalar başlatıldı. Bununla ilgili taleplerimizi ilettik. Burada benim İller Bankasından talebim, iktidara mensup belediye ya da iktidara mensup değil belediye ayrımı yapmadan ellerini şuraya koysunlar, adaletli karar versinler. Bizim Türkiye’mizin en büyük sorunlarından bir tanesi adaletin sorgulanması. Halk kendini güvende hissetmiyor. Ülkemde adalet yok diyor. Başıma bir şey gelirse, güvenmiyorum, adalete güvenmiyorum, mağdur olurum diyor. Bu endişeyi bir Büyükşehir Belediye Başkanı taşıyorsa daha vahimdir. Benim talebim Vahap Seçer için değildir, Mersin halkınadır. Benim talebim, adalet talebim hükümetten sadece bu konu değil. Her konuda, Mersin halkı adınadır” ifadelerini kullandı.