“Bahanemiz yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Bahanemiz yok”

Ligde puan siftahı olmayan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Okan Kopan, Arnavutköy maçı öncesi GÜNEY’e konuştu, şiddetle puan ya da puanlara ihtiyaçları olduğunu söyledi

 “Bahanemiz yok”


HASAN KÜÇÜK

Menemen FK ve 68 Aksarayspor’a yenilerek geride kalan iki haftada henüz puanla tanışamayan TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu pazar günü karşılaşacağı İstanbul temsilcisi Arnavutköy Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Isınma ve düz koşunun ardından dar alanda çift kale maç yapan oyuncular daha sonra çabukluk ve dayanıklılık çalışması yaptı. Sakatlığı süren Ensar Arslan çalışmaları kenardan izlerken yeni transfer Muhammet Akpınar takımla birlikte çalışmalara katıldı.

Teknik Direktör Okan Kopan GÜNEY’e yaptığı açıklamada hazırlıklara başlamalarının üzerinden 25 gün geçtiğini belirterek “Bunu oyuncularıma söyledim. Artık bu saatten sonra geç başladık hazırlanamadık yok. Normalde bu süreç erken başlamış olsa idi 2 tane kamp bitirmiş olacaktık. Hazırlık mahiyetinde 2 tane de maç oynadık. Artık bahanelerin hiçbir ehemmiyeti kalmadı. Bu saatten sonra can derdindeyiz. Onun için puan ve puanlar almamız lazım. Bu maçtan puan ya da puanlar içerideki maçımızı ise mutlaka kazanmamız lazım” dedi.

 

 

“OYUNCULARA GEREĞİNDEN FAZLA YÜKLENİLİYOR”

Oyuncularına gereğinden fazla yüklenildiğini ifade eden Kopan şunları söyledi: “Beni hiç önemsemeyin ben önemli değilim ancak oyuncularım çok önemli. Bu oyuncularımıza gereğinden fazla yükleniliyor. Geç kurulmuş bir takım. Bazı oyuncularımız geç geldi. 25 gün önce başladık. Bu kadronun nerede ise 10’u 10 gün önce geldi. Bu oyuncuların hazırlanma süreci var. Bütün sorumluluğu oyunculara yüklemek, kötü tezahürat yapmak doğru değil. Biz bu oyuncularla futbol oynayacağız. Transfer yapmak istiyoruz, geç kaldığımız için hazır oyuncu bulmak kolay olmuyor. 2 gün içinde 3 oyuncu almak zorundayız. Havuzda oyuncu kalmadı. Kulüplerinden ayrılan ödemesini alamayan bu takıma katkı verecek oyuncuları almak istiyoruz. Geç başlamanın bu şekilde dezavantajları vardı.  Bunun sıkıntıları hem ben hem yönetim yaşayacak. Bana vurabilirler yönetimi haklı olmasalar da eleştirebilirler ancak oyuncuları dejenere etmek onları haksız yere eleştirmek doğru değil. Onun için onlara hoşgörü ile yaklaşmak lazım. Bu arkadaşları istediğimiz seviyelere gelecekler. Kendileri bunu görecek. Tek gerçek var herkes iyi niyetli bir şekilde mücadele ediyor. Herkes elinden geleni yapıyor. İnşallah bu süreçten çıkarız. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz.”