Tarsus Belediyesine haciz geldi. Başkan Boltaç: İtibarsızlaştırma projesi | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Belediyesine haciz geldi. Başkan Boltaç: İtibarsızlaştırma projesi

Tarsus İcra Müdürlüğü,  yaklaşık 10 milyon liralık işçi kıdem tazminatı alacakları nedeniyle Tarsus Belediyesinde haciz işlemi yaptı. İşlem kapsamında belediye başkanının makam odasındaki masa ve koltuklar da alındı. Başkan Ali Boltaç, “Bu bir itibarsızlaştırma projesidir” dedi.

Tarsus Belediyesine haciz geldi. Başkan Boltaç: İtibarsızlaştırma projesi


Tarsus Belediyesi’ne, kıdem tazminatını almak isteyen işçiler tarafından açılan icra davası kapsamında Tarsus İcra Müdürlüğü memurları tarafından haciz uygulandı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Belediyesi'ne avukat eşliğinde gerçekleştirilen bu işlemlerin, hukuki süreçler ve uzlaşma tekliflerinin göz ardı edilerek yapıldığını belirtti.

 

“BAŞKANLIK MAKAMI İÇERİSİNDE BULUNAN EŞYALAR HACZEDİLMİŞTİR”

 

Tarsus Belediyesi Başkanlığına yapılan haciz işlemleriyle ilgili açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus İcra Müdürlüğü Memurları, Avukat İsmail G. eşliğinde makam odamıza gelerek muhafaza işlemini uygulamak istediklerini bildirmişlerdir. Belediyemiz Hukuk Müdürlüğü tarafından 3 aylık süre gelen uzlaşma isteklerimiz icra dosyaları vekili tarafından reddedilmiş, kısmı ödemeler yapılmasına rağmen kötü niyetli olarak başkanlık makamı içerisinde bulunan eşyalar haczedilmiştir” diye konuştu.

 

“ANA PARA KÖTÜ NİYETLİ BİR ŞEKİLDE 10 MİLYON 800 BİN TL’YE ÇIKARILMIŞTIR”

 

Boltaç, “Tarsus Belediyesi Başkanlığının Avukat İsmail G.’in vekil olduğu dosyalara toplam anapara borcu 5 Milyon 476 Bin 500 TL’dir. Ancak bu ana para icraya verilerek kötü niyetli olarak 10 Milyon 800 Bin TL’ye çıkarılmıştır. Belediyenin kıdem tazminatını alacak bütün işçilere eşit ödeme yaptığı dikkate alınarak yine eşit taksitli ödeme yapma talebinden bulunmasına rağmen yine bu talep kabul edilmemiş ve icra işlemlerine başlanmıştır. Yapılan icra işleminin art niyet taşıdığı ortadadır” dedi.

 

“HACİZ İŞLEMİ YALNIZCA BELEDİYEYİ DEĞİL, HER BİR VATANDAŞI HEDEF ALDI”

 

Tüm yapılan engellemelere rağmen hizmetlerine devam edeceğini, 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana Tarsus Belediyesi'nin, Tarsus’ta yaşayan her bireyin evi olduğunu belirten Başkan Boltaç, “Bugün Tarsus Belediyesi başkanlık makamında yapılan bu haciz yalnızca Tarsus Belediyesi’ne değil, her bir vatandaşımıza yapılmıştır.  10 Milyon 800 Bin TL’lik bir borcun başkanlık makamından başkanın koltuğunu, sandalyesini, masasını götürerek tahsil edilemeyeceği herkesin bildiği bir gerçektir. Bu bir itibarsızlaştırma projesidir. Biz itibarımızı ne oturduğumuz koltuktan ne makamdan alıyoruz. Biz dün olduğu gibi bugün de tüm engellemelere rağmen daima Tarsus’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiçbir olumsuzluk bizi engelleyemez” dedi.

 

“TARSUS BELEDİYESİ’NİN BİZDEN ÖNCEKİ DÖNEMDEN KALAN DURUMUNUN SONUCUDUR”

 

Faiz ödeyemeyeceğini kaydeden Başkan Boltaç “Biz itibarımızı birilerinin iki dudağından değil milletten alıyoruz. Tarsus halkı 88 bin oy vermiştir. Ben Tarsus Belediye Başkanı olarak bu belediyenin faiz ödeyemeyeceğini, bu faizlerin silinmesi ve alacaklıların yapılandırılmasını istedim. Fakat farklı bir zihniyetle bir direnç ile karşılaştık. Buradan anladığımız şu ki, bu Tarsus halkına yapılmış bir hakarettir. Bu Tarsus Belediyesi’nin 2024 yılının 1 Nisan’ından sonra kalan bir borç değildir. Tarsus Belediyesi’nin bizden önceki dönemden kalan durumunun sonucudur” şeklinde konuştu.