İntörn doktoru vuran sanığa 19 yıl hapis cezası | Güney Gazetesi Mersin

İntörn doktoru vuran sanığa 19 yıl hapis cezası

Mersin’de intörn doktor Nida Nur Nergiz’i pompalı tüfekle vurarak bir bacağının ampute olmasına neden olan eski erkek arkadaşı Ersin Karakuş’a ’kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan’ 19 yıl hapis cezası verildi.

İntörn doktoru vuran sanığa 19 yıl hapis cezası


Mersin Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Karakuş SEGBİS aracılığıyla katılırken, taraf avukatları ve kadın derneklerinin temsilcileri yer aldı. Olay yerine yakın bir tanığın ifadesinin alınmasıyla başlayan duruşma, Cumhuriyet Savcısının mütalaası ile devam etti. Savcı, esasa ilişkin mütalaasında, sanığın saplantı haline getirdiği Nergiz'e, hayati tehlikeye neden olacak şekilde tüfekle ateş ettiğini belirtti. Karakuş'un, 'kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılmasını talep eden savcı, sanığın cezasında 'haksız tahrik indirimi' uygulanmaması yönünde görüş sundu. Nida Nur Nergiz'in avukatlarından Uğur Köksal da iddia makamının mütalaasına iştirak ettiklerini beyan ederken, avukat Furkan Balaban ise sanığın indirimsiz cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Avukatların talebi karşısında söz verilen sanık Ersin Karakuş, eylemi tasarlamadığını öne sürdü.

Mütalaa karşısında savunması sorulan sanık avukatı Şaban Bal ise müvekkilinin delil karartma ve kaçma şüphesi olmadığını, kendi isteğiyle eyleme son verdiğini, haksız tahrik konusunun anlaşılabilmesi için de maddi konuları mahkemeye taşıdıklarını belirterek, Ersin Karakuş'un beraatını talep etti.

 

KARAR ALKIŞLA KARŞILANDI

 

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığı 'kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 19 yıl hapse çarptırırken, tutukluluk halinin devamına karar verdi ve cezada takdiri indirim uygulamadı.

Heyetin kararı, duruşmayı takip eden bazı avukatlar ve izleyiciler tarafından alkışla karşılandı. (İHA)