“Adliyeden delil çalarak tahliye oldular” iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı | Güney Gazetesi Mersin

“Adliyeden delil çalarak tahliye oldular” iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı

Kısa bir süre önce bazı basın yayın organlarında yer alan “Mersin Adliyesinde delil çalarak tahliye oldular” iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı. Tahliye olan sanıkların avukatı M. Fuat Çiçeklidağ, duruşma tutanağını paylaşarak mahkemenin yasalar çerçevesinde tahliye kararını verdiğini duyurdu.

“Adliyeden delil çalarak tahliye oldular” iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıktı


4 Haziran’da Mersin’de trafikte yaşanan kavgadan dolayı tutuklanan bazı sanıklar mahkeme kararıyla tahliye oldu.

Mersin 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimliği 27 Ağustos’ta aldığı kararla sanıklarla ilgili haksız tahrik hükümlerinin uygulanma ihtimalinin bulunması ve geçirdikleri tutukluk süresi ile adli kontrol tedbirlerinin yeterli kalacağı gerekçesiyle sanıklar hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.

Ancak bazı basın yayın organlarında “İzindeki savcının dosyasından delil çaldılar, tahliye edildiler” şeklinde haberler çıktı.

Tahliye edilen şahısların avukatı olan M. Fuat Çiçeklidağ, açıklama yaparak haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Çiçeklidağ, “4 Haziran’da otoyolda yaşanan kavgadan dolayı müvekkillerimin bir kısmı 5 Haziran 2024’te bir kısım müvekkilim ise 26 Haziran’da tutuklanmıştır. O dönem tutukluluğa yaptığımız itirazlar mahkeme tarafından olumsuz cevaplanmıştır. Dosyadaki delillerin çalınması hukuken mümkün değildir. Mahkeme 27 Ağustos’ta müvekkillerimiz hakkında geçirmiş olduğu tutuklu süreleri ve delillerin toplanması gerekçesiyle yaptığımız itirazları dikkate alıp tahliye kararı vermiştir. Diğer tutuklu kalan 2 müvekkilimiz de tahliye edilen diğer müvekkillerimizle durumlarının benzer olduğu gerekçesiyle tahliye kararı vermiştir” dedi.

 

“SORUMLULAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPACAĞIZ”

 

Müvekkillerine yönelik görüntüleri servis ederek haber yaptıranlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Çiçeklidağ, “Verilen haberin, yönlendirilmiş, asılsız, savunma mesleğini ve yargı kurumlarını töhmet altında bırakıcı ve en önemlisi adil yargılanma ilkesini ihlal ile soruşturmanın selametini etki almak amacı ve kastıyla yaptırıldığının bilinmesini ve sorumlular hakkında her türlü yasal müracaatlarımızı yapacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı.