ÇBK Gelişim’de galibiyet sesleri | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Gelişim’de galibiyet sesleri

Turuncu Siyahlılar Mersin Basketball’u devirip sezona kazanarak başlamayı hedefledi

ÇBK Gelişim’de galibiyet sesleri


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin Gelişim takımı sezonun ilk maçında cumartesi günü Edip Buran Spor Salonu’nda ligin çiçeği burnunda ekibi Mersin Basketball ile karşı karşıya gelecek. Turuncu Siyahlılar Mersin derbisini kazanarak sezona galibiyetle başlamayı hedefliyor. ÇBK Gelimişim’in Amerikalı yeni transferi Lyndra Shajuan Weaver’de karşılaşmada yer alacak. Turuncu Siyahlı oyuncular Mersin Basketball maçı hazırlıklarını Edip Buran Spor Salonu’nda sürdürüyor.

 

“YABANCI OYUNCUMUZ İLK MAÇTA YER ALACAK”

Takım İdarecisi Erkan Dinçay yeni sezon öncesi iyi bir kadro oluşturduklarını söyledi. Botaş’dan Amerikalı oyuncu Lyndra Shajuan Weaver’i transfer ettiklerini ifade eden Dinçal, “2 yıldır Türkiye oynayan tecrübeli sayı kralı olmuş bir oyuncu. Cumartesi oynayacağımız Mersin Basketball maçında parkede yer alacak. Takımımıza uyum sağlayarak genç kızlarımıza tecrübesini yansıtacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

“ANA KADROYU KORUDUK”

Kadrolarında bulunun Eslem Güler ve Aysenaz Harma’yı aynı zamanda A takımda da oynatacaklarını ifade eden Dinçel, ”Selin Tekin, Elif Batı, İkra Durmaz ve Edanur Karabulut geçen seneden tecrübeli oyuncularımız. Bu sene iki tane İzmir Ege Gelişim Azra Erçelik ve Sıla Tunçdemir’i transfer ettik. Onlarında kısa sürede takıma uyum sağlayacağına inanıyoruz. Aslında ana kadroyu koruduk. Bir tane yabancıyı değiştirdik iki tanede İzmir Ege Gelişim’den aldığımız oyuncular var” diye konuştu.

 

 

“KAZANARAK BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

Cumartesi günü sezonun ilk maçında karşı karşıya gelecekleri Mersin Basketball’un yeni kurulmuş bir takım olduğunu anlatan Dinçal şunları söyledi: “Transferler yaptılar. Yabancı oyuncu da aldılar. Bizde genç bir takımız. Gelişim takımıyız. Bizim amacımız oyuncularımızı yetiştirerek A takıma çıkarabilmek. Yeni antrenörümüzle birlikte güzel bir oluşum meydana getirdik. Yeni sezonda çıkacağımız ilk maçı kazanmak istiyoruz. İki takıma da başarılar diliyoruz.”.