“Avrupa Şampiyonu olmaya geldim” | Güney Gazetesi Mersin

“Avrupa Şampiyonu olmaya geldim”

Eurolig’in sihirbazı, Fransız yıldız Marine Johannes idmana çıktı, ÇBK Mersin taraftarlarına umut saçtı

“Avrupa Şampiyonu olmaya geldim”


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ve Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ÇBK Mersin’in Fransa’nın Eurolig ekibi Asvel Femiminden transfer ettiği Marine Johannes takıma katıldı. Top hakimiyeti ve becerileri nedeniyle sihirbaz lakabıyla bilinen Johennes ÇBK Mersin forması ile Türkiye ve Avrupa Şampiyonluğu yaşamak istediğini söyledi.

Fransa milli takımının yanı sıra geçen yıl Euroleague Women ekibi Lyon Asvel Feminin’de forma giyen Marine Johannes şutör gard pozisyonunda görev yaptı. 29 yaşında ve 1.77 cm boyundaki Johannes, geçen sezon Euroleague’de 9 maçta 267 dakika (ortalama 29.6) dakika parkede kalarak toplam 130 (ortalama 14.4) sayı kaydetti. Johannes bu rakamla takımının en çok sayı üreten ismi olmuştu. Johannes Paris 2024 Olimpiyatlarında ise Fransa’nın Almanya’yı 13 sayı farkla yendiği çeyrek final maçında yedek kulübesinden oyuna girmesine rağmen 24 sayıyla (5 üçlük) kişisel rekorunu kırarken maçın en çok sayı üreten oyuncusu oldu. Johannes 24 sayı ile tüm Fransız oyuncular arasında tüm zamanların üçüncü sırasına da yükseldi. 161 toplam sayısıyla, 232 sayı atan Sandrine Gruda ve 203 sayı atan Endene Miyem'in gerisinde kaldı.

 

 

 

TAKIMLA HEMEN KAYNAŞTI

Marine Johannes sağlık kontrollerinin ardından sezon hazırlıklarını sürdüren ÇBK Mersin ekibine katılarak çalışmalara başladı. Johannes GÜNEY’e yaptığı açıklamada ÇBK Mersin ile Eurolig ve Türkiye Şampiyonluğu kazanmak istediğini söyledi. ÇBK Mersin’in uzun süredir kendisine teklifte bulunduğunu ifade eden Johannes “Geçen yıl sezon ortasında yine teklif getirmişlerdi. Bu yıl kabul etmemin sebebi Eurolig’i kazanmak istiyorum. ÇBK Mersin son yıllarda iyi bir çıkış yakaladı ve Final Four oynuyor. Kulüp hakkında güzel şeyler duydum. Bu nedenle transfer teklifini kabul ettim. ÇBK Mersin’in inanılmaz güzellikle modern bir tesisi var. Bu durum oyuncular için bu bulunmaz bir fırsat. Fransa’da böyle bir tesis yok. Ben orada böyle bir tesis görmedim” ifadelerini kullandı.

Paris Olimpiyatları’nda dikkat çeken performansını Mersin’de gösterip gösteremeyeceği ile ilgili soruya “Önemli olan benim değim takımın performansı. Bunun için bütün gücümle mücadele edeceğim” dedi.

 

 

FRANSIZ 3’LÜSÜ

Fransa milli takımında forma giyen Marine Johannes, Iliana Rupert ve Marine Fauthoux’un yolları ÇBK Mersin’de kesişti.