Vahap Seçer DİSK Başkanını ağırladı: Memnuniyet işçilerimizin eseri | Güney Gazetesi Mersin

Vahap Seçer DİSK Başkanını ağırladı: Memnuniyet işçilerimizin eseri

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, DİSK heyetiyle yaptığı görüşmede, Türkiye’de halk memnuniyetinin en yüksek olduğu belediyelerden biri olduklarını belirterek “O memnuniyeti yaratan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Seçer, “Burası ticari işletme değil, ben tüccar değilim.  Hem toplumun tamamının yararını düşüneceğim ama bir taraftan da emek edenin hakkını vermek durumundayım” dedi. Türkiye’de emekçilerin yaşamlarını idame ettirmekte zorlandığına dikkat çeken Seçer, “Bunu görmemek için kalbinizin mühürlü olması gerekiyor” dedi.

Vahap Seçer DİSK Başkanını ağırladı: Memnuniyet işçilerimizin eseri


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Geçinemiyoruz” mitingi için Mersin’de bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve konfederasyon yöneticileriyle çalışma ofisinde bir araya geldi.

İşçilerin yapacağı mitingin amacına ulaşmasını temenni eden Başkan Seçer,  “Mersin üreten, çalışan bir kent. Emekçi kenti. Buradan umut ediyorum sesinizi duyurursunuz sesinizi duymayanlara. Burada güzel bir miting yapacağınızı umut ediyorum. Demokrasinin kenti Mersin’de hakkınızı arayın, sesinizi duyurun. Bundan daha doğal bir şey olamaz” dedi.

 

“EMEKÇİ İNSANLAR YAŞAMLARINI İDAME ETTİRMEKTE ZORLANIYORLAR”

 

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal olarak zor bir dönemden geçtiğine değinen Başkan Seçer, “Hayat pahalı. Ücretlerdeki düşüklük, diğer taraftan tamamen tüm yüklerin ücretli çalışanların üzerinde olması. Türkiye vergi topluyor, cari harcamaların yüzde 85’ini vergi gelirlerinden sağlıyor. Bunun önemli bir kısmını da ücretlilerden topluyor. Burada da bir adaletsizlik var. Sabit ücretle çalışan emekçi insanlar yaşamlarını idame ettirmekte zorlanıyorlar. Bunu görmemek için kalbinizin mühürlü olması gerekiyor. Bizler siyasi makamı işgal ediyoruz. Bizim buradaki kazancımız insanların memnuniyeti. İnsanların emeğimizden dolayı bize saygı, sevgi duyması. Burası ticari işletme değil, ben tüccar değilim. Parama para katma derdinde olan biri değilim. Burada adaleti sağlamayalım. Hem toplumun tamamının yararını düşüneceğim ama bir taraftan da emek edenin hakkını vermek durumundayım. Zaten iş barışı da emek edenin hakkını veriyorsanız iş barışı kendiliğinden geliyor” ifadelerini kullandı.

 

“İŞÇİ ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’de halk memnuniyeti en yüksek belediyelerin başında geldiğine değinen Seçer, “Son seçimlerde halkımız bunu gösterdi. Mersin halkına teşekkür ediyorum. O memnuniyeti yaratan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların vatandaşla yüz yüze geldiği zaman vatandaşa ilgisinden, sevgisinden kaynaklanan bir memnuniyet. Yeni bir toplu iş sözleşme var. Çalışıyor arkadaşlarımız. Her iki taraf için de en uygunu yapmaya gayret ediyorlar” dedi.

 

“EŞİNE ŞİDDET UYGULAYANLA YOLLARIMIZI AYIRIYORUZ”

 

Bugüne kadar yaptıkları toplu iş sözleşmelerinde birtakım yenilikler yaptıklarına değinen Başkan Seçer, “45 saatlik çalışma süresini 40’a indirdik. Diğer taraftan da kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 2019’da kadın çalışan oranımız yüzde 18’den yüzden 25’e çıktı. Daha da artsın. En sade çalışanımızdan en yetkili çalışanlarımıza kadar kadınlarda adaleti sağlamaya çalışıyoruz. Umut ediyorum daha çok kadının çalıştığı bir belediye haline geliriz. Eşine şiddet uygulayan kişilerle aramız iyi olmuyor, hemen yolumuzu ayırıyoruz. Bunu toplu sözleşmeye de koyduk” dedi.

 

“DEMOKRASİ İŞÇİNİN EKMEĞİDİR”

 

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Çerkezoğlu, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Çalışanlar açısından yaşam koşulları giderek zorlaşıyor. Vergi meselesini biz 2 yıldır söylüyoruz. Bütün vergi yükü, emekçilerin, halkın üzerinde. Demokrasi meselesi bir taraftan çok önemli. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Çocuklarını koruyamayan bir ülkenin geleceği olmaz. Dolayısıyla mücadeleyi bir bütün olarak görüyoruz. Miting yapıp dağılmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.