CHP Yenişehir Kadın Kollarından 210 öğrenciye kırtasiye desteği | Güney Gazetesi Mersin

CHP Yenişehir Kadın Kollarından 210 öğrenciye kırtasiye desteği

CHP Yenişehir Kadın Kollarının düzenlediği kampanya kapsamında 200 çocuğun okul kırtasiye malzemeleri ihtiyacı ile 10 çocuğun okul çantası ihtiyacı karşılandı. Kampanyadan, taşımalı eğitimle Çavak İlköğretim Okulunda yaşayan çocuklar faydalandı.

CHP Yenişehir Kadın Kollarından 210 öğrenciye kırtasiye desteği


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Kadın Kolları üyeleri, yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler için bir kampanya yaptı.

Yenişehir Kadın Kolları Başkanı İlknur Akkul’un öncülüğünde başlatılan ve “Sen de bir çocuğun hayaline destek ol” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında kısa sürede 200 çocuğun kırtasiye ihtiyacını karşılayacak destek sağlandı.

Kırtasiye malzemeleri taşımalı eğitim sistemi kapsamında 7 köyden öğrencisi olan Çavak İlköğretim Okulundaki 200 öğrenciye öğretmenlerinin nezaretinde dağıtıldı. Ayrıca okul çantası ihtiyacı olan 10 çocuğa da destek sağlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Kadın Kolları Başkanı İlknur Akkul, “Eğitim ailelerin en büyük sorunlarından biri. Ekonomik kriz, hayat pahalılığı, zaten dar gelirli olan aileleri daha da zorluyor. Kırtasiye ve okul malzemeleri fiyatlarındaki artış da zorluğu artırıyor. Bunları düşünerek kısa sürede bir kampanya gerçekleştirdik. Çok kısa sürede toplamda 210 çocuğumuza destek sunmuş olduk. Bu çalışma ile hem ailelerin okul masrafının azaltılmasına katkı sunduk hem de çocuklarımızı sevindirdik” dedi.