Şirin, artık İstanbullu | Güney Gazetesi Mersin

Şirin, artık İstanbullu

Temmuz ayında iki ayağı kesilmiş şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek tedavi edilen Şirin, artık sıcacık bir yuvaya sahip. 

Şirin, artık İstanbullu


Açıldığı günden bu yana binlerce patili dosta ev sahipliği yapan ve binlercesini de iyileştiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, bir can dostu daha sahiplendirdi. Temmuz ayında Kaşlı Bakımevi’ne iki ayağı kesilmiş şekilde getirilen ve tedavileri yapılan Şirin, artık sıcacık bir yuvaya sahip.

 

İlk etapta bir hayvansever tarafından yürüteç bağışlanan Şirin, bir diğer hayvansever tarafından da sahiplenildi. İstanbul’da yaşayan ve çoğunluğu ampute köpeklerden oluşan birçok köpeğin bakımını üstlenen hayvansever Işkın Moğol Alçı, Şirin’in basına yansıyan haberlerinin ardından Kaşlı Bakımevi ile görüşerek sahiplenme işlemlerini başlattı. İşlemler tamamlandıktan sonra özel nakil aracı göndererek Şirin’i aldıran Alçı, sıcak yuvasını açtı. Yeni evinde oldukça mutlu ve huzurlu görünen Şirin, Alçı’nın diğer köpekleriyle de çok iyi anlaşıyor. Şirin’in yeni ismi ise Duru.

 

Benli: “Şirin’i İstanbul’da bir hayvansevere sahiplendirdik”

 

Kaşlı Bakımevi’ne geldiği andan itibaren Şirin’in tüm süreciyle ilgilenen Sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, Şirin’in sahiplendirilme sürecini anlatarak, “Şirin’i sosyal medya aracılığıyla gören bir hayvansever İstanbul’dan bize ulaştı. Biz gerekli araştırmasını yaptık. Onun orada huzurlu olabileceğine kanaat getirerek, sahiplendirdik. Haberlerini alıyoruz, resimlerini, videolarını alıyoruz. Şu an gayet mutlu, huzurlu” dedi.

 

Şirin’in Kaşlı Geçici Bakımevi’ne geliş sürecini de paylaşan Benli,  “Şirin bize geldiği zaman durumu kötüydü. Sahibi tarafından eve terk edilmiş vaziyette bulduk. Bize geldiğinde iki ayağı eklem bölgesinden amatörce kesilmişti, tüyleri ve tırnakları kötü durumdaydı, insanlara küsmüştü, hayata küsmüştü. Burada önce tıraşını yaptık, tırnaklarını kestik, bakımlarını yaptık, tedavisini yaptık ve psikolojisini düzelttik. Yirmi gün bizde kaldı” diye konuştu.

 

“Şirin mutlu bir yuvaya kavuştuğu için biz de mutluyuz”

 

Benli, Şirin, mutlu bir yuvaya sahip olduğu için sevindiklerini ifade ederek, “Buraya gelen bütün can dostlarımıza biz zaten şefkatle yaklaştığımız için duygusal olarak bir bağ kuruyoruz. Şirin mutlu, huzurlu bir yuvaya kavuştuğu için biz de mutluyuz, takibini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Alçı: “İlk haline göre çok iyi bakılmış”

 

Duru’yu instagramda gördüğünü ve sahiplenmek istediğini söyleyen Işkın Moğol Alçı, “İlandaki kişilerle irtibata geçtik. Mersin’de Kaşlı Barınağı’nda olduğunu öğrendik. Üzücü bir hikayesi var. Sahiplenmek için iletişime geçtik. Çok ilgililerdi. Çok teşekkür ederiz. İlk haline göre de çok iyi bakılmış. Sonrasında İstanbul’a getirdik ve şimdi bizimle birlikte yaşıyor” dedi.

 

“Aşırı sakin bir köpek, her şeye adapte oldu”

 

Duru’nun çok sakin olduğunu söyleyen Alçı, hızla adapte olduğunu belirterek, “Duru aşırı sakin bir köpek. Çok iyi huylu. Evde hiçbir zorluğu yok. Kucakta uyumayı çok seviyor. İlk geldiğinde adapte olana kadar yemek seçti ama sonrasında onu da toparladı. Şimdi iyiyiz. Tuvaletini yaptırmak konusunda destek gerekiyor. Geceleri pike altında uyumayı çok seviyor. Şimdi her şeye adapte oldu” diye konuştu.