Orman Cup’ta şampiyon Tarsusspor | Güney Gazetesi Mersin

Orman Cup’ta şampiyon Tarsusspor

İlkem Yapı Başantrenörü Akgün, turnuvanın takımdaki eksiklikleri görmeleri açısından verimli geçtiğini söyledi

Orman Cup’ta şampiyon Tarsusspor


HASAN KÜÇÜK

 

Ankara’da OGM Ormanspor tarafından 5. kez düzenlenen Orman-Cup turnuvasının şampiyonu İlkem Yapı Tarsusspor oldu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi OGM Ormanspor tarafından 12-14 Eylül tarihleri arasında M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen Orman-Cup turnasının ilk gününde Fenerbahçe’yi 94-81 mağlup eden İlkem Yapı Tarsus ikinci maçta da Nasibe Aydın’ı 89-68 yenmeyi başardı. Son maçta ise OGM Ormanspor’u 73-68 mağlup eden Tarsuslu periler turnuvanın şampiyonu oldu.

Fenerbahçe’nin ikinci olduğu turnuvayı Melikgazi Kayseri Basketbol üçüncü tamamladı. İlkem Yapı Tarsus’un şampiyonluk kupasını OGM Ormanspor Kulüp Başkanı İbrahim Şanlı, turnuvaya katılım plaketini ise yönetim kurulu üyesi Cüneyd Topaloğlu takdim etti.

 

 

 

AKGÜN: EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRMEK İÇİN FIRSAT OLDU

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, “Turnuvada Eksikliklerimizi gördük. Jillian Alleyne yeni gelmişti. Aramıza yeni katılmıştı. Onu son iki gün oynatabildik. Henüz takıma adaptasyon sürecinde ama kalitesini gösterdi. Yabancı oyuncularımızın takımla uyumu iyi idi. Büşra Akgün’ü sadece bir maç oynatabildik. Elif Emirtekin çok iyi idi. Ceylin Beyza Altunpa iyi bir performans gösterdi. Arzu Özdemir zaman zaman güzel işler yaptı. Ezgi Manlacı bu turnuvada dizinden bir sakatlık yaşadı. Durumu biraz belirsiz. Umarım kısa sürede durumu iyileşir.  Bizim için verimli bir turnuva idi. Eksiklikleri görmemiz ve onları gidermemiz için bir fırsat oldu. Eksikliklerimizi en kısa sürede gidereceğiz” dedi.

Turnuvanın ilk gününde 94-81 mağlup ettikleri Fenerbahçe’nin maça normal kadrosu ile çıkarak 3 yabancı ile oynadığını ifade eden Akgün, “Birçok yabancıdan çok daha iyi olan önemi Türk oyuncuları maçta yer aldı. Bu maç bizim için iyi oldu. Çok mükemmel oynamasak ta rakibe direnç gösterdik” diye konuştu.

 

“ÇUKUROVA CUP LİG ÖNCESİ SON PROVA OLACAK”

Cuma günü başlayacak Çukurova Cup’ta da iyi mücadele edeceklerini ifade eden Akgün şunları söyledi: “Orası da bizim için lig öncesi son bir prova olacak. Ondan sonra lige tam olarak hazır bir şekilde başlamış olacağız. Bütün oyuncularımız geldi.”