Sanat kampının çağrısını hayvan bakım merkezi önünden yaptılar | Güney Gazetesi Mersin

Sanat kampının çağrısını hayvan bakım merkezi önünden yaptılar

Akdeniz Sanat Kolektifi, Mersin Edebiyat Sanat Kampını, geçici hayvan bakım merkezi önünde yapılan basın açıklamasıyla duyurdu. Kolektifin açıklamasında, “Doğanın sadece insanlara ait olmadığını belirtmek isteriz. Hayatta kalmaya çalışan tüm canlıları korumak, gözetmek tüm insanlığın ortak kaygısı olmalıdır” denildi.

Sanat kampının çağrısını hayvan  bakım merkezi önünden yaptılar


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’de faaliyet gösteren Akdeniz Sanat Kolektifi, yazarlar, şairler ve diğer dallardan sanatçılarla sanatseverleri buluşturan Mersin Edebiyat Sanat Kampının dördüncüsünü 20-24 eylül tarihleri arasında Toroslar ilçesine bağlı Kayrakkeşlik köyünde gerçekleştirecek.

Hem yetişkinlerin hem çocukların katılabileceği kampta söyleşiler ve dinletiler, atölye çalışmaları yapılacak.

Akdeniz Sanat Kolektifi, bu yıl ki etkinliklerde, sokaklarda yaşayan köpeklerin öldürülmesine yol açacağı eleştirilerine neden olan yasal düzenleme dolayısıyla sokaklarda yaşayan canlara da dikkat çekecek.

“Sokaklardan Doğaya Tüm Canlıları Koruyalım” sloganıyla düzenlenen etkinliğin duyurusu da Mersin Büyükşehir Belediyesine ait Kaşlı Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önündeki basın açıklamasıyla yapıldı.

 

“TÜM CANLILARI YAŞATMAK ORTAK KAYGIMIZ OLMALI”

 

Kolektifin gönüllülerinden Şirin Gürbüz, “Akdeniz Sanat Kolektifi olarakçok özel bir yerden çağrı yapıyoruz. Yeryüzümüzün sahipsiz yaşayan canlılarının evinden sesleniyoruz. 4.sünü düzenleyeceğimiz Mersin Edebiyat Sanat Kampı’mızın startını, Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan veriyoruz. Bu yıl festivalimizin ana teması olan "Sokaklardan Doğaya Tüm Canlıları Koruyalım" şiarıyla gerçekleştireceğimiz festivalde, doğanın sadece insanlara ait olmadığını belirtmek isteriz. Küresel iklim değişikliğinin, savaşların, salgın hastalıkların, orman yangınlarının yaşandığı dünyamızda, hayatta kalmaya çalışan tüm canlıları korumak, gözetmek tüm insanlığın ortak kaygısı olmalıdır. Doğa ve tüm canlıların korunması adına, hayvanlar ve insanlarla iç içe birlikte daha yaşanır bir çevre için hayvanlarla barışık bir zemin hazırlamak hepinizin görevi olmalı” dedi.

 

“ÇOCUKLARA YAŞAM HAKKINI ANLATACAĞIZ”

 

Kampta özellikle çocuklar için yapılacak etkinliklerde sokaklarda yaşayan canlar konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Gürbüz, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza, yerleşim birimleri ve yerleşim birimleri dışında doğada bulunan tüm canlıların yaşam hakları dahil olmak üzere, doğa bilinci ve doğa sevgisini aşılamayı amaçlamaktayız. Sanat ve doğayı harmanlayarak; edebiyat atölyelerinin, resim ve fotoğraf sergilerinin, çocuk atölyelerinin, sinemanın, dansın, müziğin, doğa sporlarının ve birçok etkinliğin olacağı 4.Mersin Edebiyat Sanat Kampı festivalimize tüm sanat ve doğasever herkesi, bildiklerini aktarmaya bilmediklerini öğrenmeye bekliyoruz. Herkesi Mersin Edebiyat Sanat Kampını sahiplenmeye ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki can dostlara yuva olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BAKIM MERKEZİNDEN SAHİPLENİLEN KÖPEĞİN 2 YILLIK MAMASI VE AŞILARI BELEDİYEDEN”

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hünkar Yıkılmaz da, merkezde bulunan kedi ve köpeklerin sahiplenilmesi konusunda çalışma yapmak için sanat kampına katılacaklarını söyledi.

Yıkılmaz, “Hayvanları Koruma Kanununda son yapılan değişiklik nedeniyle sokaklardan alıp bakımını yaptığımız hayvanları bakım merkezinde tutmak durumundayız. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in de duyurduğu “Yaşamı Sahiplen, Destek Büyükşehir’den” kampanyası kapsamında buradan sahiplenilecek köpeklerin 2 yıllık mamaları, her 3 ayda bir iç ve dış parazit aşıları, her 6 ayda bir hayvanların tüy ve tırnak bakımları, her yıl kuduz aşıları ücretsiz olarak belediyemiz tarafından yapılacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu canlıları sahiplenerek sıcak bir yuvaya kavuşturmaya davet ediyoruz” dedi.