Nar kabuğu ve zeytin çekirdeğinden ürün geliştirecekler | Güney Gazetesi Mersin

Nar kabuğu ve zeytin çekirdeğinden ürün geliştirecekler

Nar kabuğu ve zeytin çekirdeğinden ürün geliştirecekler


Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (MEİTAM) TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında kabul edilen projesi kapsamında Veldo grup arasında yapılan Ar-Ge çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında Aldo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan ve proje ekibi, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ile birlikte Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’ı makamında ziyaret ettiler.

Projede, nar kabuğu ve zeytin çekirdeğinden elde edilen odun sirkesi ile çevre dostu, fenolik yüzey temizleyici ve aktif karbon ürünleri geliştirilerek ülkemizin stratejik hedefleri doğrultusunda hem çevreye hem de toplum sağlığına katkı sağlayan ürünler elde edilmesi hedefleniyor.

Projenin yürütücülüğünü MEİTAM Müdürü Prof. Dr. Aylin Döğen üstlenirken, Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sami Serin, Doç. Dr. Derya Yetkin, Öğr. Gör. Dr. Cihan Geçgel, Öğr. Gör. Dr. Sevda İldan Özmen, Öğr. Gör. Dr. Tuncay İnce, Eczacılık Fakültesi Farmasotik Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayça Aktaş Şüküroğlu projenin araştırmacıları olarak görev yapıyor. Projede doktora sonrası araştırmacı Bursiyer Dr. Deniz Alkaya, Sanayi İş birliği kısmında ise Veldo Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veli Doğan ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Proje Müdürü Ergin Özkök yer alıyor. (Haber Merkezi)