“Hayal satıcısı değilim” | Güney Gazetesi Mersin

“Hayal satıcısı değilim”

İki maçta 4 puan toplayarak umut veren Silifke Belediyespor’un Teknik Direktörü İlker Avcıbay, zamanın lehlerine işlediğini, dersine ahenkle çalışan bir ekip olma yolunda ilerlediklerini söyledi. GÜNE’e konuşan Avcıbay, “Laf olsun torba dolsun diye şampiyon olacağız söylemleri benim kitabımda yok” dedi

“Hayal satıcısı değilim”


HASAN KÜÇÜK

 

İlk maçta deplasmanda Ergene Velimeşespor’u 2-1 yenen, hafta sonu oynanan ikinci maçta ise güçlü rakibi Muşspor ile berabere kalarak 1 puan alan TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Silifke Belediyespor, oynadığı futbol ile gelecek için umut verdi. Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay GÜNEY’e yaptığı açıklamada Muşspor maçında tribünlere gelerek kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür etti. 

Hayal satmayı sevmediğini ifade eden Avcıbay, “Şampiyonluk naraları söylemlerle olmaz. Çok meşakkatlidir. Büyük yol ister, cefa çekilir. Sadece para ve bütçe ile de olmaz. Laf olsun torba dolsun zihniyetiyle konuşmak olmaz. Ayaklarınız yere sağlam basmalı. Hayal satarak olmaz. Çünkü karşımızda büyük bütçelerle ciddi rakipler var. Bursaspar var 40 bin kişi ile oynuyor. 17 bin kombine satmış. Bu takımlarla mücadele edeceğiz. Bu takımlarla mücadele etmenin birinci şartı taktiksel disiplin ve birlikte oynama. Bu karakteri oyuncularım ortaya koyuyor. Mücadele etmeye savaşmaya devam edeceğiz. Laf olsun diye şampiyon olsun söylemleri benim kitabımda yok. Ben gerçekçi ve futbolun gereklerini yapmaya çalışan bir teknik adamım. Oyuncularım da buna uyum sağlıyorlar. Oyuncularımla aramızda bir bağ oluştu. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Muşspor karşısına evlerinde oynayacakları ilk maçın heyecanı ile çıktıklarını anlatan Avcıbay şöyle devam etti: “Zor olacağını biliyorduk. Bütçe ve kadro kalitesi olarak grubumuzun en iyi 3 takımından biri ile mücadele ettik. Bize karşı etkili olacak oyuncuları vardı. Biz hafta içi bunun çalışmalarını yaptık. Oyuncularımız gerekli disiplin ve taktik ve rakip karşılamayı sonuna kadar doğru uyguladı. Neredeyse rakibe sıfır pozisyon verdik. Yakup’un uzaktan atıp direkten döndüğü bir şutu var. Onun dışında bir iki tane yan ortalardan var ama onun dışında çok pozisyon vermedik. Oyun anlayışımızın temel felsefesi rakip karşılama, presler ve sonrasında hücum geçişleri. Çünkü bu takımlara karşı bunları yapmak zorundayız. Duygulara, heyecana kapılıp hareket edemeyiz. Futbol duygularla değil zeka ve taktik disiplinle oynanan bir oyun. Oyuncularımız maç boyunca isteğimiz taktik ve disiplini uyguladı. Onlara teşekkür ediyorum. Maçın ilerleyen bölümlerinde rakibimizin gücünün düşeceğini ve bize direnç gösteremeyeceğini biliyorduk. Kaliteli kadro ama fiziksel olarak bizim üstün olacağımızı biliyorduk. Hava koşulları ve iklim şartları bizim lehimize olduğu süreçte 60’ıncı dakikadan itibaren maçı tamamen domine eden taraf olduk.”

 

“DERSİMİZE İYİ ÇALIŞIYORUZ”

Yaptıkları değişikliklerle maçın ilerleyen bölümlerinde daha etkili olmaya başladıklarını vurgulayan Avcıbay şunları ekledi: “Rakip santrforunu oyundan çıkardıktan sonra bile orta saha güvenliğini bırakmadı. Biz de bu sürede yaptığımız hamlelerle oyunu tutup, hücum yapmaya çalıştık. Etkili olduğumuz son bölüm var. Benzer maçlar burada Bursa ve Karşıyaka maçlarında da olacak. Bu takımlar kaliteli ayaklara sahipler. Yakaladıkları fırsatları sonuçlandırabilirler. Bu nedenle sıfır hata ile oynamamız gerekir. Taktik ve disiplini 90 dakika boyuncu kullanmamız gerekiyor. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Oyuncularımızla dersimize iyi çalışıyoruz. Maç maç rakiplere göre farklı planlarımız, çalışmalarımız var. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum isteğimiz bütün taktikleri uyguladılar.”