“Bütçe saraya değil, emekliye<br>emekçiye harcansın” | Güney Gazetesi Mersin

“Bütçe saraya değil, emekliye
emekçiye harcansın”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Türkiye’de insanlar geçinemiyor. Türkiye bütçesinin, emekliye, emekçiye, çiftçiye, siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafa harcaması için mücadele ediyoruz” dedi.

“Bütçe saraya değil, emekliye<br>emekçiye harcansın”


ABİDİN YAĞMUR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekmek ve Adalet” buluşması kapsamında Mersin’e geldi. Kentte ilk olarak yerel gazetecilerle buluşan Bakırhan, 2 günlük Mersin programı kapsamında Kazanlı’da örtü altı üreticilerle, Karaduvar’da balıkçılarla, Akdeniz’de güvencesiz tarım işçileriyle, Yenişehir ilçesinde de emeklilerle buluşacaklarını söyledi.

Hükümetin emekçilere, emeklilere tasarruf tedbirleri uyguladığını ancak Saray’ın, devlet kurumlarının gösterişli harcamalara, astronomik maaşlar vermeye devam ettiğini vurguladı.

 

“ÜRETİCİLERİN SORUNLARI AYNI”

 

Bakırhan,  “İşte biz tam da buna karşı mücadele ediyoruz. Bunlara itiraz ediyoruz. Günlerdir çiftçilerle, emekçilerle, çeşitli üreticilerle, emekçilerle, eko kırım karşısında direnen ekolojistlerle bir araya geliyoruz. Ayçiçeği üreticileriyle Tekirdağ'da bir araya geliyoruz. Diğer taraftan Mardin Kızıltepe'de buğday üreticileriyle, mercimek üreticileriyle bir araya geliyoruz. Iğdır'da hayvan üretimleriyle bir araya geldik. İzmir'de Torbalı'da işte orada biber üreten sebze meyve üreten üreticilerimizle, çiftçilerimizle bir araya geldik. Emin olun. Kimle bir araya geldiğimizin bir önemi yok. Tamamının sorunu aynı. Üretemiyoruz, girdi fiyatları pahalı. Pazarlamıyoruz, toplumun alım gücü yok.  İşçi çalıştıramıyoruz çünkü işçi ücretlerini karşılayamıyoruz. Bu kadar düşük olan işçi ücretleriyle, emekçi ücretlerini dahi karşılamayan bir üretim bir esnaf profilinden bahsetmek istiyorum” dedi.

 

 

“BÜTÇE SARAYA DEĞİL, EMEKÇİLERE HARCANMALI”

 

Amaçlarının, toplumun yaşadığı ekonomik sorunlara çözüm bulmak olduğuna işaret eden Bakırhan, “Amacımız soygun, talan, savaş, sermayeye harcanan, saraya harcanan Türkiye bütçesinin, emekliye, emekçiye, çiftçiye, esnafa, siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafa harcaması için mücadele etmektir.  Türkiye’de insanlar geçinemiyor. Ama maşallah topumuzla, tüfeğimizle Orta Doğu'nun dört bir yanındayız. İnsanlar ekmek bulamıyor, aş bulamıyor bizlere dünyanın en büyük adalet sarayını yaptık diye müjde veriyorlar. Adalet yok. Hukuk yok. Gazetecilerin, siyasetçilerin içeride olduğu, seçilmiş belediye başkanlarının milletvekillerinin onlarca yıl ceza aldığı bir yerde, KHK’lerin haksız hukuk yere ekmeğinden aşından olduğu bir süreçte bize dünyanın en büyük adalet sarayını yapmışlar. İşte böylesine trajik komik bir ülke, bir yönetimle karşı karşıya bulunuyoruz. Emin olun biz susmayacağız, itiraz etmeye devam edeceğiz. Tam da adalet, ekmek ve adalet buluşmalarımız bu çerçevede yapılıyor. Bir süre sonra da adalet arayan ailelerle bir araya geleceğiz. 10 Ekim gar katliamı, Çorlu tren kazası ve benzeri toplu davalardaki ailelerimizle bir araya geleceğiz. Bu buluşmalarımız devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.


  “Bütçe saraya değil, emekliye
emekçiye harcansın”