Silifke’de galibiyet sesleri | Güney Gazetesi Mersin

Silifke’de galibiyet sesleri

Hafta sonu oynayacakları Anadolu Üniversitesi maçının hazırlıklarını sürdüren Mavi Yengeçler’de tek hedef 3 puan

Silifke’de galibiyet sesleri


HASAN KÜÇÜK

Bir galibiyet ve bir beraberlikle sezona başlayan TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Silifke Belediyespor 3. Haftada pazar günü konuk olacağı Eskişehir ekibi Anadolu Üniversitesi maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Silifke Ünal Ünüvar tesislerinde Teknik Direktör İlker Avcıbay yönetiminde devam eden çalışmalarda futbolcular dar alanda pas ve taktik çalışması gerçekleştirdi.

Oynayacakları Anadolu Üniversitesi maçı ile ilgili GÜNEY’e konuşan Teknik Direktör İlker Avcıbay, rakiplerinin tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu ancak biraz geç toplandığını kaydetti.

Takımlarının fiziksel olarak çok iyi durumda olduğunu anlatan Avcıbay, “Çok iyi kamp geçirdik. Takımıma güveniyoruz. Fiziksel olarak oyununun son bölümlerinde kesinlikle ayakta kalan ikili mücadelelerde özellikle orta sahada hep kazanan bir takımımız var. Oyuncularım bunu sağladılar. Çok özveri ile çalıştılar tempolarını hiç düşürmediler. Zor olacaktır. Futbolda 11’e karşı 11 oynayorsunuz. Çok büyük makas çok büyük fark yok. Ciddi bir maç bizi bekliyor. Oyuncularımla o maç için taktik disiplin anlayışımız olacak. Bunları uygulayıp oradan galibiyetle dönmek istiyoruz. Sonrasında iki tane içeride maçımız var. Adım adım gidiyoruz. Bizim için her adım önemli. Her maç kendi özelinde farklı bir oyun planı gerektiriyor. Bunun için dersimize iyi çalışıyoruz. Bu haftada aynı taktik disiplin ve oyun anlayışımızla sahada olacağız. Sonuç umarım istediğimiz gibi biter” dedi.

“KÖTÜ ÇİM YERİNE SENTETİK SAHAYI TERCİH EDERİM” 

Anadolu Üniversitesi maçını sentetik bir zeminde oynayacaklarını hatırlatan Avcıbay şöyle devam etti: “Sentetik zemin hem bizi hem rakibimizi zorlayabilir. Ancak çok kötü bir çim sahada oynamaktansa düz bir sentetik sahada oynamak bizim için daha iyi. Çünkü en azından ortaya pas kalitesi çıkabiliyor. Daha kaliteli pas üretilebiliyor. Top giderken çok zıplamıyor. Çamur deryası bir zeminde oynamaktansa bu risk için sentetik sahada oynamayı isterim. Bu kötünün iyisi.”