Hayaller butik otel<br>gerçekler jiletli tel | Güney Gazetesi Mersin

Hayaller butik otel
gerçekler jiletli tel

​​​​​​​2011 yılında restore edilen tarihi okul binası, o günden bu yana boş kaldı. Kapıları, pencereleri söküldü. Evsizler girip kalmaya başladı. Yetkililer çareyi tarihi binanın etrafını jiletli telle çevirmekte buldu.

Hayaller butik otel<br>gerçekler jiletli tel


ABİDİN YAĞMUR

 

2011 yılında, dönemin Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediyelerinde desteğiyle “Tarihe Gülümseyen Mersin” adlı bir çalışma başlattı. Proje ile tarihi şehir merkezindeki bazı yapıların restore edilmesi ve işlev kazandırılması hedefleniyordu. Proje için dönemin parasıyla 13 milyon liralık kaynak da bulunmuştu.

 

 

Çalışmalar kapsamında yenilenecek binalardan biri de Latin Katolik Kilisesinin kampüsünün bir parçası olarak yapılan ancak 1920’lerden 2010’lu yıllara kadar 3 Ocak İlkokulu olarak hizmet veren binaydı. Binanın butik otel olarak turizme kazandırılması da gündemdeydi. Binanın dış cephesi yenilendi. Sonra çalışmalar durdu. O günden bu yana da boş kaldı.

 

RESTORASYON BİTMEDİ, İŞLEV KAZANDIRILAMADI

 

Zamanla kapıları, pencereleri sökülen bina zaman zaman evsizlere de mekan oldu. Binanın restorasyonunu ve işlev kazandırılması işini bitiremeyen yetkililer çareyi tarihi binanın etrafına jiletli tel örmekte buldu. Bugünlerde Mersin şehir merkezini gezenleri bu jiletli tel manzarası karşılıyor.