Önce hemşireyi ardından doktoru darp etti! | Güney Gazetesi Mersin

Önce hemşireyi ardından doktoru darp etti!

Mersin’de Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi’nde çocuğunu karısıyla aşıya getiren S.K., başka bir hastayı muayene ettiği için kendisine biraz beklemesi gerektiğini söyleyen Hemşire A.K.’yi darp etti. Aile Sağlığı Merkezi’ndekilere dehşeti yaşatan A.K. araya giren Doktor B.Y.’ye de saldırdı.

Önce hemşireyi ardından doktoru darp etti!


ELVAN KONUK

İddiaya göre; S.K. isimli şahıs, eşi ile birlikte bebeğini aşıya getirdi. Hemşire A.K. hamile bir hastasını muayene ettiği sırada odaya giren S.K’yi beklemesi için uyardı.  Saldırgan bunun üzerine hemşire A.K.’ye önce dirsek attı, ardından yere yatırıp boğmaya çalıştı. Bağrışmalar üzerine B.Y. isimli doktor araya girip hemşire A. K.’yi kurtarmaya çalışınca saldırgan doktoru da darp etti. S.K. şikâyet üzerine önce karakola ardından savcılığa sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Karakoyun, “Derhal etkin ve caydırıcı sağlıkta şiddet karşı yasayı çıkartmalısınız. Aması fakatı olmadan bu sağlıkta terör eylemlerinin önüne geçecek girişimleri yapmalısınız” dedi.