Partili müteahhit tam 2011 ihale almış! | Güney Gazetesi Mersin

Partili müteahhit tam 2011 ihale almış!

6 Şubat depremlerinin ardından Şanlıurfa ve Adana’da açılan kalıcı konut ihalelerinden 2011’ini AKP’ye yakın bir müteahhit kazandı. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “AKP ile ilişkili kaç firmaya ihale verilmiştir? Firmaların ihaleye girme koşulları arasında AKP ile ilişkili olmak firmalarda aranan bir özellik midir” diye sordu.

Partili müteahhit tam 2011 ihale almış!


ABİDİN YAĞMUR

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 11 ilde kalıcı konut ihalelerine çıktı.

Adana ve Şanlıurfa’da yapılan ihalelerden 2011 adedi, AKP’ye yakın bir müteahhitte kalınca konu meclis gündemine taşındı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Depremin ardından illerde açığa çıkan kalıcı konut sorunu büyük bir sorun olarak devam etmektedir. Depremin hemen ardından, kentlerde henüz hasar tespiti yapılmadan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni konut ihaleleri açılmış, Adana ve Şanlıurfa’da müteahhit Nihat Dizman’ın sahibi olduğu Dizmanlar İnşaat ile bağlı şirketlerin, toplam 2 bin 11 kalıcı afet konutu ihalesini aldığı basına yansımıştır. Müteahhit Nihat Dizman’ın kızı Hazal Dizman bir dönem AKP Kadın Kolları MKYK üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Teşkilat Başkan Yardımcısı’ydı. Hazal Dizman ayrıca 14 Mayıs seçimleri için de AKP’den milletvekili aday adaylığını açıklamıştı. İhaleyi kazanan Dizman İnşaat’a bağlı şirketlerin AKP ile ilişkileri göz önünde bulundurulunca yapılan ihalelerin adrese teslim ihaleler olduğuna dair bir algı oluşmuştur” dedi.

 

 

“AKP İLE İLİŞKİLİ OLMAK ŞART MI?”

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Deprem bölgelerinde açılan kalıcı konut ihaleleri usul ve esaslara uygun olarak mı yapılmıştır? İhaleyi kazanan Dizman inşaat sahibi Nihat Dizman’ın Kızı Hazal Dizman’ın AKP teşkilatın içerisinde görev almış olması ihaleyi kazanmasında rol oynamış mıdır? AKP ile ilişkili kaç firmaya ihale verilmiştir?  Firmaların İhaleye girme koşullarının AKP ile ilişkili olması firmalarda aranan bir özellik midir?  Deprem bölgesinde yapılmakta olan konutlar hangi sıklıkla denetlenmektedir? Bakanlığınızca yapılan denetlemelerin sonuçları kamuoyuna ile paylaşılacak mıdır?”