Çocuklara beslenme desteği | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklara beslenme desteği

Çocuk Bilimsel Gelişim Derneği (ÇOBİ-DER), 0-6 yaş arası çocukların sağlıklı gelişimine katkı sunmak amacıyla ‘Çocuklar gelecektir, çocuklara sahip çıkalım’ sloganıyla yumurta kampanyası başlattı. Dernek ilk olarak Toroslar’a bağlı Mevlâna Mahallesi’nde muhtarlık aracılığı ile belirledikleri 65 aileye her hafta düzenli olarak yumurta kolisi dağıtmaya başladı. Evine süt yumurta giremeyen ailelerin çokluğuna dikkat çeken ÇOBİ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duru, kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Çocuklara beslenme desteği


ELVAN PEHLİVAN

Çocuk Bilimsel Gelişim Derneği (ÇOBİ-DER), evine yumurta, süt giremeyen aileler için yumurta kampanyası başlattı. Mevlâna Mahallesi’nde başlatılan kampanyayı diğer mahallelerde de gerçekleştirme hedefinde olduklarını belirten ÇOBİ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duru, “ÇOBİ-DER olarak 3 haftadır düzenli yumurta dağıtımı yapıyoruz. Şimdiden haftalık düzenli ulaştırılan küçük çocuklu aile sayısı 65 oldu. Destek olan arkadaşlara Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum. Tüm Dostları kampanyamıza "az-çok demeden' katılmaya çağırıyorum. Haftalık bir pakette benden kampanyasına katılmak aylık en az 200 TL yapar. Yarım paketle katılmak aylık 100 TL yapar. Düzenli olması tercihtir, lakin arada bir yardım yapanlar da olacaktır. Kampanyamızı ciddiye alacak tüm dosyalara şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE 10 MİLYON ÇOCUK VAR, ÇOCUĞU YETERLİ BESLENEMİYOR”

 

Çocukların bilimsel gelişimi düşüncesini yaymanın çok kolay olmadığını ifade eden Duru, Türkiye’de 0-6 yaş dönemi 10 milyon çocuk olduğunu ve çocukların bilimsel gelişiminin toplumun geleceğini şekillendirdiğini vurguladı.

Duru, “Süt içemeyen, yumurta yiyemeyen çocuklar var bu ülkede. Halbuki o çocukların beslenmesi temel sorunlardan birisi. Nasıl kreş, anaokulu, oyun bahçeleri o çocukların temel sorunuysa, annenin babanın çocuk gelişimi konusunda eğitilmesi bir temel sorunsa, çocuğun beslenmesi de çok temel bir sorun. Halbuki Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesinde diyor ki, Çocuk yapmak ailenin hakkıdır, her aile çocuk yapabilir. Ama maddi ve sosyal şartları uygun değilse devlet aileye çocuk hakkı olarak yardım etmek zorundadır. Çocuğun beslenmesi açısından, gelişimi açısından. Biz de bunun altını ülke olarak imzalamışız, parlamentodan da geçirmişiz. Ama hiç gördünüz mü? Bu aile çocuk yaptı, durumu çok kötü, yardım edelim. Öyle bir şey yok. Ama sözleşmeyi imzalıyoruz. Dünyada Türkiye sanki öyleymiş gibi göstermeye çalışıyoruz. Ama toplumsal yaşamda öyle bir durumla karşılaşmıyoruz.  Süt içemeyen çocuk nasıl beslenecek, yumurta yiyemeyen çocuk nasıl beslenecek. O nedenle böyle bir kampanya başlattık” diye konuştu.

 

“KOLİLER HER PAZARTESİ DÜZENLİ DAĞITILIYOR”

 

Yardımsever sayısını artırabilmeleri halinde kampanyayı diğer mahallelerde de başlatacaklarını belirten Duru, ihtiyaç sahibi ailelerin muhtarlıklar aracılığıyla belirlendiğini söyledi. Duru, “Kampanya için biçin özel bir hesap açtık. Bağışları oraya yolluyorlar, o hesaptan ödemesini yapıyoruz. 15’li yumurta kolileri her hafta pazartesi düzenli olarak dağıtılıyor. Bağış sayısını artırabilirsek hiç değilse birkaç mahallede ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak istiyoruz.

Bizim amacımız hem o çocukların hem ailelerin varlığını ortaya çıkarmak, çocuklara destek olmak, toplumsal bilince çıkmanın zorunluluğunu anlatabilmek, emekçi, yoksul ailelerle ilişki kurabilmek” diye konuştu. Duru, kampanyaya destek olmak ve bilgi almak isteyen kişilerin 0539 798 71 09 numaralı telefonu arayabileceklerini belirtti.