NATO’ya karşı yürüyorlar. Yürüyüşçüler Mersin’e ulaştı | Güney Gazetesi Mersin

NATO’ya karşı yürüyorlar. Yürüyüşçüler Mersin’e ulaştı

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisinin (THTM) 14 Eylül’de İstanbul Kartal’dan başlattığı “NATO’ya ve Emperyalist Savaşa Karşı Yürüyoruz” eylemi on ikinci gününde Mersin’e ulaştı.  THTM üyeleri, Mersin Limanı önünde düzenledikleri eylemde NATO’yu ve Gazze’de binlerce sivili katleden İsrail’i protesto etti.

NATO’ya karşı yürüyorlar. Yürüyüşçüler Mersin’e ulaştı


ABİDİN YAĞMUR

 

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisinin (THTM) 14 Eylül’de İstanbul Kartal’dan başlattığı yürüyüş Gebze, İzmit, Sakarya, Eskişehir, Ankara ve Konya’nın ardından Mersin’e ulaştı.

Yürüyüşün Mersin ayağı, akşam saatlerinde Atatürk Parkından başladı. Eylemciler, Atatürk Parkından Uluslararası Mersin Limanı İşletmecisi tarafından işletilen Mersin Limanına kadar geldi.

Yürüyüş sırasında İnönü Bulvarı üzerindeki yüksek bir binadan “NATO elini Filistin’den çek. NATO’dan kurtulmak için göreve” yazılı dev bir pankart açıldı.

Mersin Limanı önünde yapılan eylemde konuşan Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi Mersin Temsilcisi Zuhal Kurt, özelleştirilen Mersin Limanının uzun zamandır yabancı sermaye tarafından işletildiğini, limandan İsrail’e ticaretin sürmesi nedeniyle açıklamayı burada yaptıklarını söyledi.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Erhan Nalçacı da"NATO'ya karşı çıkmadan İsrail'e karşı çıkılamaz.  THTM'nin yaptığı bu yürüyüşle hem NATO'ya hem de emperyalist işgale karşı mücadeleyi yükselteceğiz” dedi.

NATO’nun Türkiye tarihindeki askeri darbelerden sorumlu olduğunu ifade eden Nalçacı, İsrail’in Gazze’de binlerce kadın ve çocuğu katlederken de gücünü ve cesaretini NATO’dan aldığını söyledi.

NATO’nun, Ukrayna ile Rusya arasında savaşa neden olduğunu, Türkiye’yi de bu savaşa çekmek istediğini savunan Nalçacı, “Suriye, Filistin’i en fazla savunan ülkelerden biriydi. 2012 yılında Suriye’ye düzenledikleri operasyonla bu ülkeyi iç savaşa sürüklediler. Onun da arkasında NATO vardı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisinin (THTM) yürüyüşü Tarsus ve Adana’nın ardından ABD’nin üs sahibi olduğu İncirlik’teki eylemle sona erecek.