Minikler kum zambaklarını koruma altına aldı | Güney Gazetesi Mersin

Minikler kum zambaklarını koruma altına aldı

Endemik bitkilerden olan kum zambakları çiçek açtı, Erdemli Belediyesi Şehit Musa Özalkan Kreşi’nin minik Doğa Müfettişleri zambakları korumak için kolları sıvadı.

Minikler kum zambaklarını koruma altına aldı


Akdeniz’de 321 Kilometre sahil şeridi bulunan Mersin’de, Erdemli sahillerinde kum zambakları çiçek açtı. Erdemli Talat Göktepe Tabiat Parkı ise bu yerlerin başında geliyor. Buralarda açan kum zambakları ise minik Doğa Müfettişleri tarafından çevrelenerek koruma altına alındı.

Doğa bilincini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Sahillerin beyaz gelinciği olan kum zambaklarının koruma altına alınmasıyla alakalı programdayız. Mersin’in 321 km’lik sahil şeridinde Ağustos ve Ekim aylarında kum zambakları çiçek açıyor. Burası hem caretta carettaların yaşam alanı hem de kum zambaklarının çiçek açtığı bölge. Bu doğa bilincini, kum zambaklarını koruma bilincini gelecek nesillere aktarmak için çocuklarımızla bir aradayız. Kum zambaklarını şerit altına aldık, uyarıcı levhalarımızı minik yavrularımızla birlikte taktık. Şuanda da öğrencilerimize, minik yavrularımıza öğretmenleri bilgiler veriyor. Tabi bu bilinci onlara aşılamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi” diye konuştu.

Kum zambaklarını korumak gerektiğini ifade eden Büşra Yavuz, “Kum zambaklarını koruyalım, onlara iyi bakalım” diye konuştu.

Kum zambaklarını çok sevdiğini söyleyen Yiğit Avcı, “Kum zambaklarını seviyorum, onlara iyi bakıyorum, siz de sevin” diye konuştu.

Kum zambaklarını korumaya geldiğini ifade eden Ayşe Kara, “Kum zambaklarını koruyalım” diye konuştu.

Öte yandan koruma altındaki kum zambaklarının koparmanın cezasının 387 bin 141 TL olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)