Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma<br>Vakfı’nın etkinliğine ilgi büyüktü | Güney Gazetesi Mersin

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma
Vakfı’nın etkinliğine ilgi büyüktü

Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı işbirliğinde gerçekleşen Boyama Şenliğinde hem öğrenciler hem veliler eğlenceli zaman geçirdi.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma<br>Vakfı’nın etkinliğine ilgi büyüktü


Çeşitli okullardan ana sınıfı ve birinci kademe öğrencilerinden toplam 235 öğrencinin katıldığı, veliler ile öğretmenlerin de ilgi gösterdiği boyama şenliğinde, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı katılımcılara çeşitli ikramlar da verildi.

Sanatçı Gizim Babacan Yoğurtçu tarafından verilen eğitimin sonunda ortaya çıkan eserler, çocuklara hatıra olarak verilirken, yaptıkları eserleri çok beğenen minik öğrencilerin öğrendiklerini kısa zaman içerisinde yapmaları ise hem öğretmenlerini hem velileri sevindirdi.

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamasının ardından Ankara’da moda tasarımı ve stilistlik eğitimi alan sanatçı Gizem Babacan Yoğurtçu, “Bir süre kostüm tasarımı üzerine çalıştıktan sonra 7 yıl basın sektöründe görev yaptım. Bu süre içinde sürekli el sanatları ve geri dönüşüm üzerine çalışmalarda bulundum. Kadına yönelik şiddet, çocuklar, pandemi sürecinde intihar eden müzisyenleri ve kendine özgü çalışmaların da içinde bulunduğu atık maddelerden oluşan Göz Görmez, Bilinç Görür isimli ilk kişisel sergimi pandemi koşulları nedeniyle video kaydı ile sosyal medya hesabımdan sanatseverlere ulaştırdım. Yerel ve ulusal basında oldukça ilgi gören bir sergi çalışması oldu. Sonrasında Edremit Ayşe Sıdıka Erke Etrografya müzesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü gerekçesiyle Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi, Didim ve Çiğli Fakir Baykurt Salonu'nda ve şahsi işletmelerde sanatseverlerle buluştu. Geri dönüşümün yanı sıra el sanatlarının birçok dalı ile ilgileniyorum. Şu an çalışmalarıma kendi atölyemde devam etmekteyim. Atölyemde başladığım workshop atölye çalışmalarımı zaman içinde dışarıya taşıdım. Önceliğim devlet okulları oldu çünkü devlet okullarında imkanlar çok kısıtlı. Alçı döküm üzerine çalışmalara başladım. Sadece kendi imkanlarımla 3 ay içinde 2 binin üzerinde çocukla atölye çalışmaları yaptım. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkeziyle de çalışmalarım oldu ve hala devam ediyor. Yaptığım atölyelerin bir yaş aralığı yok. Küçük büyük demeden, aile katılımlarıyla da birlikte herkese hitap eden etkinlikler düzenliyorum. Şu an alçı döküm objelerinin boyamalarını yaptırıyoruz. Şu ana kadar yaptığım etkinliklerde tek bir olumsuz dönüş ya da olumsuz bir eleştiri almadım. Herkesin ulaşabilmesi için bu etkinliği çok küçük rakamlara yapıyorum. Bütün malzemeleri ben tedarik ediyorum ve etkinlik bitiminde boyadıkları obje kendilerine ait oluyor” dedi.

Silifke’de geniş bir katılım olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Yoğurtçu, kendisinin Silifke’ye gelmesine önderlik eden Taşucu Eğitim ve Doğal hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce’ye teşekkür etti.

Şenliğe 235 öğrencinin yanı sıra otizmli öğrenciler de katıldı. Bu öğrencilerin de el becerilerini ortaya koyması, boyamaları yapmak için mücadele etmeleri ise büyük bir mutluluklar karşılandı.

Silifke’de öğrencilere yönelik güzel bir etkinliğe imza attıkları için mutlu olduklarını dile getiren Vakıf Başkanı Mustafa Eyce, “Öncelikle vakfımızla işbirliği yapan ve bu etkinliğin yapılmasına katkı sunan Silifke Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bugün burada yüzlerce öğrencimizin yanında, öğretmenler ve veliler de katılarak, öğrencilerin ortaya çıkardıkları eserleri görerek mutlu oldular. Değerli hocamız Gizem Hanım, tüm öğrencilere kısa sürede bilgiler verdi ve o bilgilerin karşılığı olan eserler de kısa sürede ortaya çıktı. Gizem Hanıma katılımları için, bu etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. El birliği ile bu tür etkinliklerimizi sürdürecek ve geleceğin büyüklerine katkılarımız devam edecektir” dedi. (Haber Merkezi)