“Belediye başkanları olarak ezberleri bozduk” | Güney Gazetesi Mersin

“Belediye başkanları olarak ezberleri bozduk”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ağırladı. Seçer,  “Biz bir ezberi bozduk. Artık vatandaşlar bize bakarken parti kimliğimizi görmez oldu. Yaptığımız hizmetlere bakıyor. Bu insanlar ayrımcılık yapmıyor diyor. Ülkeyi yönetmek istiyoruz, Türkiye’yi yönetmek istiyoruz. İktidar metal yorgunluğu içinde. Bİr değişim Türkiye’ye iyi gelecektir” dedi.

“Belediye başkanları olarak ezberleri bozduk”


ABİDİN YAĞMUR

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mut Belediyesinin Zeytin ve Zeytinyağı Festivaline katılmak için geldiği Mersin’de bizi temaslarda bulundu.

İlk olarak CHP Mersin İl Başkanlığını ziyaret eden Mansur Yavaş, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya geldi.

Mansur Yavaş, “Pandemi döneminde bütün belediyelerimiz aksiyon aldılar ve vatandaşın mağduriyetini en aza indirdiler. Dolayıyla biz gelmezsek şu olur, bu olur, sosyal yardımlarınızı keserler, sizin değerlerinizle oynarlar sözlerinin gerçek olmadığı görüldü. Çünkü korku siyaseti yapıyorlardı. Bizler de 5 yıl boyunca hiçkimseyi ayırmadan çalıştık. Çünkü fark öyle olmalıydı. Zaman zaman bize eleştiriler de oldu. Onlar öyle yapıyordu siz niye yapmıyorsunuz diye. Biz de diyorduk ki eğer yapılanlar aynı olacaksa niye değişti? Elbette insanlar bu farkı görmeliydi. Biz kimseyi ayırmamalıyız dedik ve bunun da karşılığı Ankara’da belediye sayımızın üçten 16’ya çıkmasıyla, oy oranımızın yüzde 60’lara çıkmasıyla ortaya çıktı. Türk siyasi hayatında, gerek Mersin’de sizin aldığınız başarı oranı, gerek Ankara’da alınan başarı pek rastlanmış bir hadise değil. Herkes bu iş nasıl oldu diye soruyor. Bunun sebebi kimseyi ayırmamak. İhtiyaç neredeyse oraya harcamak. Karşılığını halk veriyor. İnşallah yaptığımız bu çalışmalar sonucunda, en kısa zamanda yapılacak seçimler sonucunda, artık Türkiye’nin 25 yıldır başka bir yönetim şekli görmediği için, artık o korku siyasetinin olmayacağı, belediyelerde yapılan çalışmalar neticesinde bakın belediyeyi değiştirdik hem huzur geldi hem rahatladık ve hizmet gördük. Devletin sosyal devlet olduğunu yeniden hatırladık. Aslında olması gereken buydu deyip değişimi gerçekleştireceklerine inanıyorum” dedi.

 

“BİZE KIYAS YAPACAK BİR İMKAN TANIYIN”

 

Türkiye’de iktidarın değişmesiyle sisteminde değişeceğini ifade eden Mansur Yavaş, “İnşallah Türkiye’de iktidar değişikliği olduğunda, sistemin de tabi değişmesiyle, tekrar Türkiye’ye huzur içerisinde günler gelir. Yöneticisinin kendisini azarlamadığı ve seçilen yöneticinin işverini olduğunu, onun maaşını ben ödüyorum diyebildiği, hesap verebilen, şeffaf bir yönetim olursa işte o zaman aradaki farkı belediyelerde yaptığı kıyas gibi kıyas yapabilirler. Ben milletimizden bunu istiyorum. İnşallah kıyas yapacak bize bir imkan tanınsın. Aradaki farkı mutlaka görecekler. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde mutlu olan vatandaş Türkiye’nin her yerinde mutlu olan vatandaş haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’DEKİ BAŞARI ANKARA’NIN ÜZERİNDE”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i 31 Mart seçimlerinde aldığı sonuçtan dolayı kutlayan Yavaş,  “Sizi de ayrıca tebrik ediyorum. Beni her ne kadar rekortmen olarak ilan etmişlerse de oy oranına bakıldığında Mersin’deki başarı Ankara’nın üzerinde, sizi tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

 

“DEĞİŞİM TÜRKİYE’YE İYİ GELECEK”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin halkının ikinci kez desteğini aldıklarını belirterek “Bu çıtayı daha da yükselteceğiz” dedi.

Mersin’in sosyal yapısı, gelir dağılımındaki uçurum nedeniyle göreve gelir gelmez  sosyal politikalara yöneldiklerini anlatan Seçer,  belediyelerin gelirlerini akılcı kullandıklarını, böylece vizyon projeleri yaparken sosyal politikaalara da bütçe ayırabildiklerini söyledi.

Seçer, “Ben umut ediyorum Türkiye’ye örnek olan hizmetleriniz önümüzdeki süreçte bize iktidarın yolunu açacak. Biz bir ezberi bozduk. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler belirli dar çerçevede hizmet sürdürür, gelir düzeyi düşük kesimlerde görülmezler, hizmet yapmazlar, belediyeleri CHP’li başkanlar yönetirse korkarız ki yapılan destekler son bulacak dendi. Bunun tam tersi oldu. Ezbeler bozuldu. Vatandaşımız da bunun farkında. Bunu memnuniyetle takip ediyorum. Artık vatandaşlar bize bakarken parti kimliğimizi görmez oldu. Yaptığımız hizmetlere bakıyor. Bu insanlar ayrımcılık yapmıyor diyor. Bu anlayış bizi muazzam bir noktaya getirdi.  Bu bize moral veriyor, enerji veriyor. Bu enerjiyle, bu moral üstünlüğü ile önümüzdeki günlerde çok daha güzel işler yapabileceğimiz düşünüyorum. Ülkeyi yönetmek istiyoruz, Türkiyee’yi yönetmek istiyoruz. Demokrasilerde normal olan budur. İktidar bir metal yorgunluğu içerisindedir. Doğal olarak bir değişim Türkiye için iyi gelecektir. Çalışan kazanıyor, emek eden kazanıyor, halkı gerçekten seven, onu hisseden insanlar kazanıyor” ifadelerini kullandı.

 

“EN BÜYÜK ESERİM HUZUR”

 

Mersin’in  farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent olduğuna,  Atatürkçü bir kent olduğuna işaret eden Vahap Seçer,  “Biz de kardeşliği, birliği, beraberliği tahkim etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Aman bizim için öncelik huzurdur, hizmeti sonra yaparız dedik. Bana en büyük eserin nedir deseler, bu kente huzuru getirdim. Bunun parasal karşılığı yok. Burada sağcısı da var solcusu da var, milliyetçisi de var muhafazakarı da var Atatürkçüsü de var. Hepsi bizim başımızın tacı. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürdük.  İnşallah en kısa zamanda Türkiye’yi yöneteceğiz ve bu huzuru Türkiye’ye getireceğiz” dedi.