Rüzgâr gibi geçti | Güney Gazetesi Mersin

Rüzgâr gibi geçti

3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu Mersin’de koşuldu. 10 ülke ve Türkiye’deki 16 şehirden toplam 550 sporcunun yarıştığı organizasyonda Mersin’in kültürel ve doğal mirasının yanı sıra saklı kalan tarihi tanıtıldı.

Rüzgâr gibi geçti


Bu yıl Mersin'de 3’sü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’ Kızkalesi’nde gerçekleştirildi. 56 K’da erkeklerde Mustafa Dağdelen, kadınlarda ise Özlem Doğan birinci oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen maratonda sporcular, Mersin tarihinin birbirinden eşsiz manzaralarına tanıklık etme fırsatı buldu. Tarih, doğa ve sporun bir araya geldiği 3. Kilikya Ultra Maratonu ile Mersin’in kültürel ve doğal mirası tanıtılırken, saklı kalan tarihin eşsiz dokusunun keyfini sporcular ile birlikte izleyiciler de çıkardı. 3. Kilikya Ultra Maratonu'nda 10 ülke ve Türkiye’den 16 şehirden toplam 550 sporcu yarıştı. Parkurlar boyunca Cennet Cehennem Obruğu, Adamkayalar, Kanlıdivane, Sebaste Antik Kenti, Korykos gibi tarihi ören yerlerinin ve antik kiliselerin içerisinden geçildi.

 

MARATONUN STARTINI BAŞKAN SEÇER VERDİ

Maratonun startını veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in tarihini, kültürünü, doğasını tanıtmak adına Uluslararası Kilikya Ultra Maratonunun iyi bir organizasyon olduğunu söyleyerek “Bu anlayışta birçok organizasyon yapıyoruz. Bugün de tarihi Kızkalesi’ndeyiz ve atmosfer son derece güzel. 16 değişik il ve 10 farklı ülkeden 500’den fazla sporcumuz yarıştı” dedi.

Sporcuların muazzam bir atmosferde tarihin ve doğanın içinde koştuğunu vurgulayan Seçer, “Tarihi, kültürel birikimlerin içerisinden koşuyorlar. Bu anlamıyla da çok ilgi çeken bir maraton oldu. 3’sü geçtiğimiz yıllara göre organizasyon olarak daha güzel oldu. Gelecek yıl daha sonraki yıllar çok daha iyi noktalara getirmeyi düşünüyoruz. Çok daha fazla sayıda sporcu gelsin hem ulusal ölçekte hem uluslararası ölçekte ülkemizi Mersinimizi tanısınlar istiyoruz” diye konuştu.

 

 

KIRAN KIRANA MÜCADELEDE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kilikya Ultra Maratonu 56 K’da erkeklerde Mustafa Dağdelen birinci, Halil Eşgin ikinci, Veysi Güçkan üçüncü oldu. Kadınlarda ise Özlem Doğan birinci, Yaren Demirdoğenler ikinci, Zeynep Sayar üçüncü sırada yer aldı. 

Kızkalesi Parkuru 33 K erkeklerde Koray Et birinci, Sahap Dede ikinci, Engin Akkuş üçüncülüğe uzanırken, kadınlarda Nazan Elçin birinci, Bahar Özacar ikinci, Natalia Mamon üçüncülüğe ulaştı.

Kızkalesi Parkuru takım 33 K’da birinci, Akkuyu Run Aka ikinci, Akkuyu Run ise üçüncü oldu. 

8 kilometrelik Korykos Parkuru’nda erkeklerde Hasan Hüseyin Yüksel birinci, Ömer El Haci ikinci, Sinan Şeker ise üçüncülük kürsüsüne çıktı. Kadınlarda Irina Vinogradskaia birinci, Adına Vahidova ikinci, Aleno Benko üçüncü oldu.

Elaussa Sebaste 15 K parkurunda erkeklerde Mesut Akpınar birinci, Ramazan Çoban ikinci, Deniz Gülbeyaz üçüncü oldu. Kadınlarda ise Nursel Karataş birinci, Olga Bondareva ikinci, Songül Berikol üçüncü oldu. Maraton sonunda katılımcılara madalya, dereceye giren sporculara kupa verildi. (Haber Merkezi)