“Muhteşemsin Mersin” | Güney Gazetesi Mersin

“Muhteşemsin Mersin”

3. Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’na katılan sporcular kentin antik tarihine ve eşsiz doğasına hayran kaldı

“Muhteşemsin Mersin”


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Doğanın İçinde Tarihe Koş’ sloganıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’ büyük bir coşku ve rekabet eşliğinde sona erdi. 10 ülke ve 16 şehirden toplam 550 sporcunun katıldığı maraton 5 farlı kategoride koşuldu. Erdemli’nin antik tarihi ve eşsiz doğası eşliğinde 5 farklı kategoride koşan sporcular;  8 kilometrelik Korykos, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste, 33 kilometrelik Kızkalesi, 33K Kızkalesi Takım ve 56 kilometrelik Kilikya Parkuru’nda birincilik mücadelesi verdi.

 

TOK: DOĞA İÇİN KOŞTULAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Uluslararası Kilikya Maratonu’nun geleneksel bir halde geldiğini belirterek, “Maratonumuzu tamamlamış bulunmaktayız. 8K, 15K, 33K ve 56K’lerde sporcularımız yarıştılar. Aslında kendileri ile yarıştılar. Mersin’in güzel beldesi olan Kızkalesi’nde tabiri caizse açık hava müzesinde bir koşu yaptılar. Amaç birinci veya sonuncu olmak değildi. Maratona toplamda 550 sporcumuz katıldı. Her sene bu sayımız artarak devam ediyor. Bundan sonraki senelerde de aynı şekilde, aynı tarihlerde geleneksel hale getirdiğimiz maratonumuz devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN DÜNYADA TANINAN BİR ŞEHİR HALİNE GELİYOR”

Gaziantep’ten yarışmak için gelen ve 56K birincisi olan sporcu Mustafa Dağdelen, “2 yıl önce Kilikya Ultra Maratonu için Mersin’e gelmiştim. Önceden 33K koşmuştum. Bu yıl tekrar geldim ve 56K koşmak istedim.  Gerçekten sloganı gibi doğanın içerisinde koşarken çok keyifliydi.  Koşarken etrafta bu kadar yeri görmek ve içinden geçmek çok keyifliydi” dedi.

 

 

“HERKESİN DENEYİMLEMESİ GEREKEN BİR PARKURDU”

33K Kadınlar Genel Klasman kategori birincisi Nazan Elçin, maratonda istediği hedefi yakaladığını dile getirerek,  “Birinci olmayı çok istiyordum. Gerçekten zor bir parkurdu ama güzeldi. Herkesin deneyimlemesi gereken bir parkurdu. Zor bir yarıştı ama bana çok fazla deneyim kattığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

15K Erkekler birincisi Mesut Akpınar, “Parkur harikaydı. Ben 2. defa katıldım. Bu sene 15K koşmak istedim ve birinci oldum. Çok sevindim. Mersin spor yönünden çok harika. Başkanımız Vahap Seçer çok iyi çalışıyor ve herkese yardımcı olmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“HER YIL KATILMAK İSTİYORUM”

Milli sporcu 8K kadınlar birincisi Nursel Karataş ise şunları söyledi: “İlk defa böyle bir yarışa katıldım. Güzel bir parkurdu. Çok memnun kaldım ve güzel bir organizasyondu. Daha önce çok dağ koşusu koştuğum için bana göre güzel bir parkurdu. Her yıl katılmak istiyorum.” (Haber Merkezi)