Şinasi Develi Mersin Kent<br>Ödülüne başvurular başladı | Güney Gazetesi Mersin

Şinasi Develi Mersin Kent
Ödülüne başvurular başladı

Bu yıl beşincisi düzenlenen “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü” için başvurular başladı. Ödüllere konusu olan Mersin olan her türlü araştırma ve sanat eseriyle başvuru yapılabilecek. Ödüle başvurular 1 Aralık 2024’te sona erecek.

Şinasi Develi Mersin Kent<br>Ödülüne başvurular başladı


İLKAY ADALIOĞLU

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Düzenleme Kurulu Mersin Gazeteciler Cemiyetinde bir açıklama yaparak ödül takvimini anlattı.  Kurul adına açıklama yapan Demet Şaman Tarlakazan şunları söyledi:

“2020 yılının Ocak ayında aramızdan ayrılan Mersinli avukat, merhum Şinasi Develi’nin kent adına yaptığı çalışmaları ve anısını yaşatmak, çalışmalarını gelecek kuşaklara aktarabilmek ve bu vesileyle Mersin’e dair inceleme, araştırma ve çalışmalar yapılmasını; sanat çalışmaları ve eserler üretilmesini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiştir.

Kent Ödülü’nün İlki, 2021 yılında yazar Turan Ali Çağlar’a; ikinci ödül 2022 yılında araştırmacı yazar Aydın Sevim’e; üçüncü ödül ressam Nazife Bilgin Hazar’a ve dördüncü ödül araştırmacı yazar Semihi Vural’a verilmiştir.

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu bağımsız bir fikir platformu olarak, gönüllülük esasıyla çalışmalarını yürütmektedir. Ödül Yürütme Kurulu, her yıl üyelerinin yarısının değiştiği ve ödül alan kişinin bir sonraki yılın çalışmalarına bir yıl katkıda bulunduğu özgün bir yapıda çalışmalarını gerçekleştirir.

Bu esasla, 2024-2025 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulunda Abdulla Sert, Ayferi Tuğcu, Baha Sadık Akıner, Bengi İspir Özdülger, Burçak Görel, Demet Şaman Tarlakazan, İbrahim Ethem Develi, Veli Mert ve 2024 yılı kent ödülünü alan Semihi Vural yer almaktadır.

Geçtiğimiz dört yılda 70’ten fazla başvurunun yapıldığı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü aynı zamanda Mersin kentine dair ilgiyi arttırmak, yerel ve ulusal ölçekte araştırmacıların, sanatçıların dikkatini Mersin kenti üzerine çekmek, kente dair araştırma, inceleme, çalışma ve sanat çalışmaları/ eserleri üretilmesini sağlayarak kentin ortak değerlerini öne çıkarmayı; bir arada daha anlamlı/ daha iyi yaşamayı ve, kentin tanıtımına katkı sunmayı hedeflemektedir.

Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (yani Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları dahilinde) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın müellifi başvurabilir ya da aday gösterilebilir. 2025 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne başvuracak adaylar 1 Aralık 2024 tarihine kadar https://www.sinasideveli.com adresinde yer alan Ödül Başvuru Formu’nu doldurarak işlemlerini yapabilirler.”