ÇBK’da keyifler gıcır | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da keyifler gıcır

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ilk maçında Emlak Konut’a fark atan Turuncu Siyahlılarda büyük sevinç yaşanıyor

ÇBK’da keyifler gıcır


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) 2024-2025 sezonu ilk maçında deplasmanda Emlak Konut’u 20 sayı farkla yenen 69-89 yenen ÇBK Mersin’de moraller yerinde. ÇBK Mersin’in İsveçli oyuncusu Regan Magarity 16 sayı 11 ribaund 4 asist ve 27 verimlilik puanı ile maça damga vururken Fransız yıldızlar Illiana Rupert 24 sayı 5 ribaunt 5 asist 23 verimlilik puanına, Marine Fouthoux 15 sayı, 7 ribaund 6 asist ve 22 verimlilik puanına, Yvonne Andersan 16 sayı 13 verimlilik puanına Sinem Ataş ise 10 sayı 18 verimlilik puanına ulaşan isim oldu. Şevval Akalan 5, Derin Yaya ise 3 sayı ile skora katkı sundu.

ÇBK Mersin Genel Menajeri Aslı İnceer, GÜNEY’e yaptığı açıklamada sezonun ilk maçında Emlak Konut’a karşı iyi bir basketbol oynadıklarını belirtti. Oyuncularının bütün hafta çalıştıkları taktikleri sahaya yansıttığını ifade eden İnceer şunları söyledi: “Maç sonuna kadar güzel bir mücadele oldu. Emlak Konut’ta iyi ama biz parkede çok büyük üstünlük sağladık. Sezona galibiyetle başladık. Hem yabancı oyuncularımız hem Türk oyuncularımızdan katkı aldık. İstediğimiz performansı sergilediler. Kaptanımız Asena Yalçın sakat olduğu için forma giyemedi. Yabancılarımız Illiana Rupert, Regan Magarity, Yvonne Anderson, Marine Fotouks’un yanında Türk oyuncularımız Sinem Ataş ve Şevval Akalan ve Derin Yaya çok iyi oynadılar. Ülkesinden dönem Karlie Samuelson’da İstanbul’da aramıza katıldı ve maçı tribünden izledi. Bu hafta antrenmanlara başlayacak. Cumartesi günü deplasmanda Nesibe Aydın ile oynayacağız. Onlarda güçlü bir ekip. Oyuncularımız pazartesi gününü izinli geçirdi. Bugün çalışmalara başlayacağız. Haftaya da Eurolig’de ilk maçımızı Bourges’e karşı oynayacağız.”

 

KARLİE SAMUELSON SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

ÇBK Mersin’in İngiltere ekibi London Lionstan transfer ettiği Karlie Samuelson takıma katıldı. Avrupa’da geçen sezon London Lions ve İngiltere milli takımında da forma giyen 2023-2024 sezonunda Euro Cup şampiyonluğu yaşayan kısa forvet Karlie Samuelson Medical Park Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ÇBK Mersin ekibine katıldı. Samuelson salı günü antrenmanlara katılacak. Kayla Thornton ve Natasha Howard ise takımlarının maçlarının bitmesinin ardından Mersin ekibine katılacak.