“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi<br>1 yılda 32 bin emekli maaşı harcıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi
1 yılda 32 bin emekli maaşı harcıyor”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yıllık maliyetinin 400 milyon lira olduğuna dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “32 bin emekli maaşı eden bu maliyet, milletimize tek bir fayda sağlamamış, sadece AKP’nin borazanlığını yapmıştır. Maliyetini açıklamayan bu merkez, asıl dezenformasyonu yapan kurumdur” dedi.

“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi<br>1 yılda 32 bin emekli maaşı harcıyor”


İLKAY ADALIOĞLU

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İletişim Başkanlığı tarafından kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yıllık maliyetine dikkat çekti.

 Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başarır, “Bu merkez yılda 400 tane bile yalan haberi ortaya koyamadı ama harcanan para 400 milyon. Nereye harcandı, niye harcandı? Bunun hesabını sorabilecek bir mekanizma da yok. Anayasa Mahkemesi iptal etti, ‘böyle bir kurum olmaz’ dedi. Bu yapının bu topluma verdiği zarar 400 milyon. Yazıklar olsun.

32 bin emekli maaşı eden bu maliyet, milletimize tek bir fayda sağlamamış, sadece AKP'nin borazanlığını yapmıştır. Maliyetini açıklamayan bu merkez, asıl dezenformasyonu yapan kurumdur” ifadelerini kullandı.


  “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi
1 yılda 32 bin emekli maaşı harcıyor”