“Misyonumuz oyuncu yetiştirmek” | Güney Gazetesi Mersin

“Misyonumuz oyuncu yetiştirmek”

ÇBK Mersin Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek, geçen seneki tecrübesizliği yendiklerini, lige ısındıklarını söyledi:

“Misyonumuz oyuncu yetiştirmek”


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden ÇBK Mersin Gelişim takımı 3 maçtan ikisini kazanarak sezona iyi bir başlangıç yaptı. ÇBK Gelişim ilk haftaki Mersin Basketball galibiyetinin ardından Kırklareli Belediyespor’a mağlup olsa da hafta sonu Yalova VİP’i deplasmanda 84-50 yenerek iyi bir çıkış yakaladı. Mersin temsilcisi pazartesi günü ise ligde henüz galibiyeti bulunmayan Gallardo’yu konuk edecek.

ÇBK Mersin Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek GÜNEY’e yaptığı açıklamada, sezona Mersin Basketball galibiyeti ile başlamalarının ardından ikici maçta Kırklareli Belediyesi’ne talihsiz bir şekilde yenildiklerini söyledi. Hafta sonu ise Yalova maçında yabancısız bir takıma karşı oynadıklarını ifade eden Demirbilek “O da sonuçta bir etkendi. Onlarda çok tecrübeli bir takım. Ancak çalışkanlık tecrübeyi yendi. Oyuncularımız yaz dönemini çok iyi geçirdi. Kendilerinden 10-15, bazen 20 yaş büyük oyunculara karşı oynuyorlar. Antrenmanlarındaki çalışkanlıkları, özverileri ve tutkuları maçlarda güçlü bir enerjiye dönüşüyor. Rakiplerine sıkıntı yaşatıyorlar. Bu hafta oynayacağımız Gallardo maçı kolay değil. Zor bir maç olacak. 3’te 0 yaptılar. İyi bir kadro kurdular ancak henüz galibiyetleri yok. Lige iyi başlamadılar” dedi.

 

“GEÇEN YILIN TECRÜBESİZLİĞİNİ YENDİK”

Genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadrolarının bulunduğunu anlatan Demirbilek şunları söyledi: “Oyuncularımızın en küçüğü 16, en büyüğü de 19 yaşında. Sporcularımız geçen sene bu ligi oynamanın verdiği tecrübe ve avantajı bu sezona iyi başlayarak gösterdiler. Çok iyi çalışıyorlar. Hepsi potansiyel oyuncular. Kendi yaş gruplarında milli takımlarda ve kendi takımlarında gösterdikleri performans ile be sene geçen yılki tecrübesizliğimizi yendik. Sezona daha tecrübeli başladık. Bizim amacımız maçı kazanıp kaybetmek değil. Temel amacımız A takımımıza tecrübe kazanmış, teknik olarak donanımlı güçlü sporcuları çıkarıp Eurolig seviyesinde oynamalarını istiyoruz. Bu ligi geçen yıl fırsata çevirdik. Bu yıl üstüne koyarak önümüzdeki yıl A takıma 2-3 oyuncu vermek istiyoruz.”

 

KADIN BASKETBOLUNA ÖZEL OYUNCULAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Bunun göstergesi olarak bu sene Ayşenaz Harma ve Eslem Güler’in aynı zamanda A takımda da forma giydiğini vurgulayan Demirbilek sözlerini şöyle noktaladı:

“Genç oyuncularımızın çoğu A takım ile antrenmana katılıyor. Onlarında gelişimi çok iyi. Oyuncularımız çok iyi potansiyele sahipler. Yavaş yavaş A takım için istediğimiz projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu durum bizi mutlu ediyor. Biz alt yapı antrenörüyüz. Amacımız Türk kadın basketboluna özel oyuncular yetiştirmek. Kulübümüz bize böyle bir fırsat verdi. Kulüp Başkanımız Serdar Çevirgen’e böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum. Proje takımı kurup çocukları genç yaşlarında böyle bir ligde yarıştırıyor. Bu çok özverili bir iş.”