‘Mersin 33 Kart’ ağı genişliyor | Güney Gazetesi Mersin

‘Mersin 33 Kart’ ağı genişliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını kentin tüm ulaşım araçlarına entegre etmeyi sürdürüyor. Mersin 33 Kart şimdi de, Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Mersin 33 Kart sayesinde, Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı araçlarda da siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor.

‘Mersin 33 Kart’ ağı genişliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin 33 Kart’ı tüm kente yaymayı sürdürüyor. Akıllı şehir uygulamalarından biri olan Mersin 33 Kart, şimdi de Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan İmar A.Ş bünyesinde devam eden Mersin 33 Kart uygulaması, yıl sonuna kadar bütün toplu taşıma araçlarına entegre edilmiş olacak. Hem vatandaşlara, hem de şoförlere kolaylık sağlayan uygulamada para alışverişinin olmaması, şoförün yol hâkimiyetini de artıyor ve daha güvenli bir yolculuk geçirilmesine katkı sağlıyor. Bu entegrasyon ile birlikte Mersin’de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 araç, Mersin 33 Kart kapsamına alındı.

 

‘MERSİN 33 KART’ KULLANANLARA İNDİRİMLİ YOLCULUK

 

Mersin 33 Kart sayesinde Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı araçlarda siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor. Ayrıca, Denizkızı A.Ş bünyesinde hizmet veren kafelerde Mersin 33 Kart ile ödeme yapanlar, günlük yayınlanan indirimlerden de faydalanıyor.

 

 “33 KART’IN ULAŞIMIN YANI SIRA, DAHA BİRÇOK ALANDA AVANTAJLARI VAR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş Genel Müdürü Emir Can Özgür, Mersin 33 Kartı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 5. kooperatif olan Osmaniye Kooperatifi’nin geçişini tamamladıklarından söz ederek, “Mersin’de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 aracı, 33 Kart kapsamına aldık” dedi.

Önümüzdeki 6-7 aylık süre içerisinde 12 hattın daha Mersin 33 Kart geçişini tamamlayacaklarını sözlerine ekleyen Özgür, “Böylece Mersin’deki tüm toplu ulaşım araçları, belediye otobüsleri gibi 33 Kart ödemesi kapsamına alınmış olacak” dedi. (Haber Merkezi)