Üniversite hastanesine yeni cihaz | Güney Gazetesi Mersin

Üniversite hastanesine yeni cihaz

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kazandırılan, meme kanserinin tarama ve erken teşhisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş en son teknolojik sistemlere sahip dijital kontrastlı tomosentez mamografi (3D) cihazı hizmete alındı.

Üniversite hastanesine yeni cihaz


Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Birimi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Başhekim Prof. Dr. Yusuf Usta, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya ve sağlık çalışanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizin sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, bu ilerlemeye Mersin Üniversitesi olarak katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

BİYOPSİLER 20 SANİYEDE İNCELENİYOR

 

Yaşar, “Bu son teknoloji mamografi cihazı, bölgede bir referans hastane olan Mersin Üniversitesi Hastanemizde hastalarımıza hizmet vermektedir. Yüksek kalitede 3D görüntüler elde edebilen bu cihaz, erken teşhis konusunda hem sağlık çalışanlarımıza hem de hastalarımıza önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu cihazla doğru noktadan alınan biyopsiler, ayrı bir cihaza gerek kalmadan, 20 saniyede kontrol edilmektedir. Böylece hastaların cihazda geçirdiği süre kısalırken, sağlık çalışanlarının iş akışı da hızlanıp, iyileşmektedir. Ayrıca kontrastlı mamografi ve kişiye özel olarak ayarlanabilen çekim özellikleri hasta açısından maksimum seviyede konforlu, hızlı ve etkili bir mamografi süreci sağlamaktadır” dedi.

 

MEME KANSERİ VAKALARI DAHA HIZLI İZLENECEK

 

Mersin halkına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti verebilmek için bu son teknoloji cihazı devletin ve milletin imkânlarıyla hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yaşar, mamografi cihazının kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta ise, meme kanseri vakalarında yaşanan artışa dikkat çekerek yeni cihazın önemini vurguladı.

Tıp Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balcı, Meme kanseri hastalığı ve yeni mamografi cihazı ile ilgili bilgiler verdi. (Haber Merkezi)