Anemurium Antik Kenti’nde kültür gezisi | Güney Gazetesi Mersin

Anemurium Antik Kenti’nde kültür gezisi

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar ve 60 kişilik gezi grubunu misafir ederek Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekocak ile birlikte Anemurium Antik Kenti ile ilgili gezi grubunu bilgilendirdi.

Anemurium Antik Kenti’nde kültür gezisi


Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, İçel Sanat Kulübü’nün gerçekleştirdiği geziden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Deniz, “İlçemizi ziyaret eden İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar ve 60 kişilik gezi grubunun Anamur gezisinden çok mutlu olduk. Sizlere Anamurumuzu tanıtmanın, dünyaya tanıtmak olduğu bilincindeyiz. Sizlerin her biriniz ilçemizin turizm elçisi olacaksınız. Anemurium Antik Kenti ilçemizin dünyaya açılan kapısıdır, sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu olduk. Anemurium Antik Kenti ve yapılan kazı çalışmaları hakkında en yetkili ağız, Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekocak ve Arkeolog ekibi tarafından bilgilendirilmiş olmamız büyük kazanç.

Değerli misafirlerimize ziyaretleri ve ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra sivil toplum kuruluşlarımız ile kuracağımız temaslar ve gerçekleştireceğimiz tanıtım çalışmaları ile ilçemizi tüm Dünya’nın tanıdığı bir turizm kenti haline getireceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)