Erdal Baykan için MEÜ’de<br>anma töreni düzenlendi | Güney Gazetesi Mersin

Erdal Baykan için MEÜ’de
anma töreni düzenlendi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Baykan İçin bir anma töreni düzenlendi.

Erdal Baykan için MEÜ’de<br>anma töreni düzenlendi


Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, dekanlar, müdürler, rektör danışmanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bugün burada, hepimizin gönlünde derin izler bırakmış, sadece bir bilim insanı değil, aynı zamanda örnek bir insan olan Prof. Dr. Erdal Baykan hocamızı anmak için toplanmış bulunuyoruz. Erdal hocamızı kaybetmenin verdiği acı hepimizin yüreğinde tazeliğini koruyor. Ancak biliyorum ki, sevgili hocamızın bize bıraktığı değerli hatıralar, ilham veren çalışmaları ve örnek kişiliği, onun aramızda olmaya devam etmesini sağlayacak. Erdal Hocamız, üniversitemizin gelişiminde önemli bir rol oynamış, çok değerli bir akademisyen ve kıymetli bir dosttu. Kendisi, İlahiyat Fakültemizin kurulması süreçlerinde çok büyük emekler sarf etmiş, fakültemizi gün be gün gelişimi için canla başla çalışmıştır. Bunun yanı sıra Rektör danışmanlığı görevinde de beraber çalışmış olduğum kıymetli hocamızın insanların yüreğine dokunan, yol gösteren bir karakter olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Prof. Dr. Erdal Baykan hocamızın vefatının herkes için çok büyük bir kayıp olduğunu dile getiren İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdulvahid Sezen ise “Erdal hocamızla aynı fakültede uzun yıllar çalışmak büyük bir şanstı. Kendi alanında derin bilgi birikimi, akademik çalışmalara olan adanmışlığı ve öğrencilerine olan bağlılığı her zaman takdirle karşılandı. Onun liderliğinde fakültemiz önemli başarılara imza attı ve akademik dünyada saygın bir yer edindi. Hocamızın başarısı sadece akademik de değildi. Onun insana dokunan tarafı, hepimizi en çok etkileyen yönüydü. İnsanlara gösterdiği ilgi ve samimiyetle tanınırdı. Ona danışan herkes, güvenilir bir dostun, sabırlı bir rehberin ve anlayışlı bir liderin huzurunda olduğunu bilirdi. Kapısı her zaman açık, yüreği her zaman sevgi ve anlayış doluydu” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)