Özel bireyler üretime katılıyor | Güney Gazetesi Mersin

Özel bireyler üretime katılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Akdeniz Rotaract Kulübü iş birliğinde özel gereksinimli bireylerin ve gönüllülerin katıldığı seramik boyama atölyesi etkinliği düzenledi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde arkadaşlarıyla birlikte keyifli bir etkinliğe imza atan özel gereksinimli bireyler, bir yandan yeteneklerini keşfederken bir yandan da el becerilerini sergileme imkanı buldular.

Özel bireyler üretime katılıyor


Mersin Akdeniz Rotaract Kulübü Başkanı Avukat Ela Aslan, Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde özel gereksinimli bireyler için güzel bir sanat çalışmasına imza attıklarını belirterek, “Bu bizim için de bir ilk. Bu etkinliği düşündüğümüzde, kulüp içerisinde nasıl bir çalışma yapacağımızı tam olarak bilmiyorduk. Özel gereksinimli bireylerle bir arada seramik yapmak istiyorduk, ama bu fikrimizi Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğumuzda ‘Siz gelin, tüm etkinlikle ilgili malzemelerin tedariğini biz sağlayacağız. Atölyemiz mevcut’ dediler. Geldiğimizde çok mutlu olduk. Gerçekten bu kadar büyük ve güzel bir atölye ile karşılaşacağımızı beklemiyorduk. Büyükşehir’le yapmış olduğumuz iş birliği bizi çok mutlu etti” dedi.

Etkinliğe katılan Pınar Sosa, çok beğendiğini belirterek “Saksı yaptım. Bitki ekeceğim. Zaman çok güzel geçti. İnsanı rahatlatıyor. Benim için çok değişik bir gün oldu” dedi. (Haber Merkezi)