Kocahasanlı Anadolu Lisesinde kütüphane açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Kocahasanlı Anadolu Lisesinde kütüphane açıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli’de bulunan Erdemli Kocahasanlı Anadolu Lisesi içerisinde yapılan ’Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kocahasanlı Anadolu Lisesinde kütüphane açıldı


Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin'in özgeçmişinin okunması ve duaların edilmesi ile başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Ali Hamza Pehlivan; " Şehidimiz doğma büyüme Erdemli ilçemizdendi. 1,5 yıl önce benim de vaktiyle Vali Yardımcısı olarak görev yapmış olduğum Hakkâri İlinde Pençe-Kilit operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda şehit olmuştu. Öncelikle aziz şehidimiz Halil Şahin kardeşimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizi ve şehidimizin manevi şahsında bütün şehitlerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Şehidimiz Halil Şahin'in eğitim, öğretim aldığı, öğrencisi olduğu okulundaki kütüphaneye ismini veriyoruz. Bu okul var olduğu sürece bu kütüphanede var olacak ve şehidimizin ismiyle anılacak. Buraya gelerek kütüphaneden faydalanan bütün öğrencilerimiz, inanıyorum ki bir yandan okulumuzdaki genel eğitim, öğretim hizmetlerinden faydalanacaklar bir yandan da şehidimiz Halil Şahin'i ve bütün şehitlerimizi saygıyla yâd edeceklerdir. Onların mücadelelerini öğrenecekler ve bu sayede de vatanımızın dünden bugüne tarih boyunca bölünmez bütünlüğünün, birliğinin, beraberliğinin daim kılınması, şanlı bayrağımızın gönderde özgürce ve nazlı nazlı ilelebet dalgalanması için verilen mücadeleleri de öğrenecekler, idrak edeceklerdir. Kütüphanemiz vesilesiyle böyle anlamlı bir bütünlük sağlanmış olmaktadır” dedi.

 

3 BİN 500 KİTAP VAR

 

Kütüphanenin açılmasında emeği geçen şehit Halil Şahin'in eşi Deniz Şahin ve ailesine teşekkür eden Vali Pehlivan, “Buradan faydalanacak olan öğrencilerimize de derslerinde eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun. Şehidimiz Halil Şahin'in ruhu şad olsun, makamı âli olsun. Bir kere daha bütün şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Sayın Ali Hamza Pehlivan, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti ve 3 bin 500 adet kitap bulunan kütüphaneyi gezdi, öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Vali Pehlivan, şehit ailesi adına kütüphaneye kitap bağışında da bulundu.

Programa; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, şehidin yakınları, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. (Haber Merkezi)