Müdürsüz kaldı! | Güney Gazetesi Mersin

Müdürsüz kaldı!

Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne yaklaşık 1 aydır yeni müdür ataması yapılmadı. Bakanlığın, eski Hatay İl Sağlık Müdürünü Mersin’e atadığı, ertesi sabah atama kararından vazgeçtiği iddiası sağlık camiasında geniş yankı buldu.

Müdürsüz kaldı!


ABİDİN YAĞMUR

2021 yılından bu yılın eylül ayına kadar Mersin İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Emrah Ceviz, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü oldu. Ceviz’in ayrılmasıyla boşalan İl Sağlık Müdürlüğü koltuğu 22 gündür boş. Bunun yanı sıra Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 6 kritik müdürlük de vekaleten yürütülüyor.

Sağlık Bakanlığının, Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne atanacak isim konusunda Mersin milletvekilleri ve AKP örgütlerinin lobisi nedeniyle kararsız kaldığı iddia ediliyor.

 

GECE ATANDI, SABAH GERİ ALINDI İDDİASI YANKI BULDU

 

Yakın zamana kadar Hatay İl Sağlık Müdürü olan, bu görevinden istifa eden Dr. Tunga Barçın’ın gece saatlerinde Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne atandığı, sabah saatlerinde ise atama kararının geri alındığı da iddialar arasında.

Sağlık camiasında “İthal müdür aramaya gerek yok. Mersin’i bilen bir isim asaleten atanmalı. Asaleten müdür ataması yapılmadığı için birçok işlem yürümüyor” görüşünün sıkça dile getirildiği ifade ediliyor.