Ankara katliamı unutulmadı | Güney Gazetesi Mersin

Ankara katliamı unutulmadı

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile KESK’e bağlı sendikalar, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen barış mitingine yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan yurttaşları katliamın yıldönümünde andı

Ankara katliamı unutulmadı


ELVAN PEHLİVAN

 

Özgür Çocuk Parkında yapılan anmada “Katilleri tanıyoruz. Unutturmayacağız. Katliamın hesabını soracağız. Barış ve demokrasiyi getireceğiz” yazılı pankart açıldı. Katliamda hayatını kaybedenler anısına mum yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Mustafa Özbay, katliamın gerçek sorumlularının cezalandırılmadığına dikkat çekti.

Özbay, “Saldırganların hedefi oldukça açıktır. Hedef emekti, hedef barıştı, hedef demokrasiydi, hedef halkların kardeşliğiydi. 8 yıldır sorduk ve bugün dokuzuncu yılında yine soruyoruz; 10 Ekimden 22 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazışmalarında Ankara’da canlı bomba eylemi yapılacağına dair bilgiler olmasına rağmen niye önlem alınmadı?  10 Ekim Ankara katliamının üzerinin örtülmesine Ankara’nın kirli karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz.  Bedeli ne olursa olsun emek, barış ve demokrasi mücadelemizden asla ve asla geri adım atmayacağız. Bizler emek, meslek örgütleri ve demokrasi güçleri olarak tüm dost kurumlarla beraber yoldaşlarımızın, barış şehitlerimizin mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız. Barış şehitlerine sözümüz var, bizler eğitimden sağlığa, çocuktan, Kadına, adalete, basına kısacası yaşamın tüm alanlarına hakim kılınmaya çalışılan baskıcı, yasakçı, gerici, tekçi ve ırkçı zihniyete karşı her zaman eşitlikçi, laik, demokratik ve özgürlükçü, aydınlık bir Cumhuriyetin savunucusu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Anmaya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan da katıldı.