“Kutlama yapamıyoruz, yas tutuyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kutlama yapamıyoruz, yas tutuyoruz”

CHP Mersin İl Kadın Kolları, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününde İstanbul Sözleşmesinin yeniden uygulanması, şiddeti önleyen, kadını, çocuğu koruyan sözleşmelerin, yasaların etkin olarak uygulanması çağrısında bulundu.

“Kutlama yapamıyoruz, yas tutuyoruz”


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları üyeleri, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır da katıldı. Etkinlikte “Katledilen çocuklar ve kadınlar için sesimizi yükseltiyoruz” yazılı pankart açıldı.

 

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Türkiye’de ne yazık ki bu özel günde bile kutlama yapamıyor, yas tutuyoruz. Türkiye’de her gün kız çocukları ve kadınlar şiddete maruz kalıyor, katlediliyor, istismar ediliyor. Atık bu kanayan yarayı görmeyenlere sesleniyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız acı olaylar, ülkemizde kız çocukları ve kadınların yaşadığı trajedilerin boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.

 

Çocuk istismarı ve kadın cinayetlerinin sadece bireysel suçlar değil, toplumsal bir kriz olduğuna işaret eden Genç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplumun her kesimini, devletin tüm birimlerini bu insanlık suçlarına karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Çocukların istismara, kadınların katledilmeye devam ettiği bir ülkede ne özgürlükten ne de adaletten bahsedebiliriz. Yeter diyoruz! Her bir çocuğun, her bir kadının hakkını arıyoruz. Sıla’nın, Narin’in, yasam hakki elinden alınan kız çocuklarının ve kadınların sesi olmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçenleri hatalarından dönmeye davet ediyoruz. 6284 sayılı yasanın ve Çocukları Koruyan Lanzarote Sözleşmesi’nin etkin uygulanmasını istiyoruz. Şiddeti önleyen, kadını, çocuğu koruyan sözleşmeleri, yasaları etkin uygulamak devletin görevidir. Bugün burada, tüm toplumun vicdanına sesleniyoruz. Katillerin cezasız kaldığı, şiddetin normalleştirildiği bir ülke istemiyoruz. Adalet hemen, eşitlik şimdi.”