Başarır’dan iktidara<br>Yedi Uyurlar benzetmesi | Güney Gazetesi Mersin

Başarır’dan iktidara
Yedi Uyurlar benzetmesi

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 22 yıllık AKP iktidarı dönemini, rivayete göre Eshab-ı Kehf mağarasına sığınan ve 309 yıl sonra uyanan 7 kişinin yaşadıklarına benzetti. Başarır, “300 yıl sonra uyanıyorlar bambaşka bir dünyayla karşılaşıyorlar. Para, öyle bir para yok.  ‘Bu para geçmez, bu para geride kaldı’ diyorlar, büyük bir şok. Maalesef biz 2002’de uyuyan 2024’te uyanan 7 kişi olsak aynı hissederdik herhalde. Çünkü Türkiye’de de 22 yılda maalesef ki çok şey değişti” dedi.

Başarır’dan iktidara<br>Yedi Uyurlar benzetmesi


ELVAN PEHLİVAN

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker’le Görkemli Hatıralar’ın Tarsus’ta gerçekleşen programına katıldı. Programda Tarsus’ta bulunan Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar Mağarası’nın hikayesi anlatıldı.

Başarır, “Bir rivayete göre 300 yıl sonra uyanıyorlar bambaşka bir dünyayla karşılaşıyorlar. Para öyle bir para yok.  Bu para geçmez, bu para geride kaldı diyor büyük bir şok. Ama maalesef biz 2002’de uyuyan 2024’te uyanan 7 kişi olsak aynı hissederdik herhalde. Çünkü Türkiye’de de 22 yılda maalesef ki çok şey değişti. Doğaya saygı yok, hayvana saygı yok, insana saygı yok, çocuğa saygı yok, kadına saygı yok, yani insanlığa saygı yok” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a bağlı Gebze Belediyesi’ne ait barınağın önünde çöp konteynerinde öldürülmüş çok sayıda hayvan bulunduğunu hatırlatan Başarır, “Bir partinin grup başkanı çıktı dedi ki ‘bu yasada temin ediyorum hayvanlar ölmeyecek, hayvanlar korunacak.’ İğnesiyle suç aletleriyle Gebze’de bir katliamın failleri, suç aletleri yakalandı. Ben buradan savcılara sesleniyorum, ne yapıyorsunuz kardeşim. Biz milletvekiliysek bu ülkenin doğasının, taşının, şelalesinin, hayvanının, insanının, her şeyin milletvekiliyiz. Bu hafta Gebze’deki olayı meclise daha sert bir şekilde getireceğiz. Her şeyi mahvettiniz, her şeyi talan ettiniz. Bari hayvanlara, kedilere, köpeklere dokunmayın.

Türkiye’nin her yerinden bu tür ihbarlar geliyor. Bu görebildiklerimiz, göremediğimiz birçok katliam var. İçimiz acıyor. Ben 85 milyon yurttaşımızı, parlamentoyu, tüm aydınları buna tepki vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.