“Her yeni vergi, ekonominin<br>kötüye gittiğinin göstergesi” | Güney Gazetesi Mersin

“Her yeni vergi, ekonominin
kötüye gittiğinin göstergesi”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan ve 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisini öngören yasa teklifini eleştirdi. Kocamaz, “İnanın kırk yıl düşünsek kredi kartı limitine vergi getirmek aklımızın ucundan geçmezdi. Getirdikleri her yeni vergi ekonominin daha da kötüye gittiğinin bir göstergesi” dedi.

“Her yeni vergi, ekonominin<br>kötüye gittiğinin göstergesi”


ELVAN PEHLİVAN


İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP iktidarının ekonomi alanındaki politikalarını eleştirdi.

Türkiye’nin her köşesinde insanların ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Kocamaz, “Orta direk diye bir kavram kalmadı. İşçi, memur, esnaf, çiftçi hiç kimse mutlu değil. Hele hele, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı hayat, tam bir ömür törpüsü. Hükümetse, mutfaklar yangın yeriyken, insanlar çarşıya pazara çıkmaya korkarken hala tasarruf yapın, kemer sıkın diye talimat veriyor. Hala ev alana, araba alana, kredi kartı limitlerine göz dikiyor.

Önceden aldığı vergiler yetmiyormuş gibi, Savunma Sanayi’ne katkı adında, çıkaracağı yeni vergilerle insanlara biraz daha çökme peşinde. İnanın kırk yıl düşünsek kredi kartı limitine vergi getirmek aklımızın ucundan geçmezdi. Getirdikleri her yeni vergi ekonominin daha da kötüye gittiğinin bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

 

“VERGİLERE RAĞMEN EKONOMİDE BEKLENEN DÜZEYDE BİR İYİLEŞME OLMUYOR”

 

Enflasyonun düştüğü ile ilgili açıklamaların inandırıcı olmadığını vurgulayan Kocamaz, iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini söyledi. Kocamaz, “Maalesef, getirilen tüm vergilere ve ücretlilere enflasyonun çok çok altında maaşlar ödenmesine rağmen ekonomide beklenen düzeyde bir iyileşme olmuyor.

Enflasyon düşüyor deniyor ama döviz ve altın fiyatları aldı başını gidiyor. Böyle bir ortamda da iğneden ipliğe her şeye zam geliyor.

Hükümet halka ‘İpin ucu kaçtı, ülkeyi ben artık yönetemiyorum. Başınızın çaresine bakın’ diyemiyor. Hala algı oluşturarak halkı ikna etmeye çalışıyor. Bu da pek tabidir ki, inandırıcı olmuyor. Çünkü insanlar cebine bakıyor. Çünkü insanlar ekonomik sıkıntıları acı bir şekilde ve bizzat yaşıyor” şeklinde konuştu.